Aktywne Wpisy
sevastianek +1
#gromda kto chce normalny link pisac pv

inkill +90
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Skopiuj link
Skopiuj link
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
#rosja #niemcy #historia #zssr #3rzesza #trzeciarzesza #2wojnaswiatowa #ww2 #wojna
źródło: image_picker_62337EA2-F473-4456-ADBC-7CFC6061C89F-60930-000008598536271B
Pobierz@dartyr: weź się k---a ogarnij typie bo nikt tu nie wybiela niemców.
Ludzie pokazują tylko kontrast jaki był pomiędzy okupantami a k---a WYZWOLICIELAMI, których ludzie realnie pamiętają jako większych
@Anonek463: niemiaszki porwały siostrę mojego dziadka (mieszkali w okolicach Gorlic), a jego najstaszy brat musiał się wpisać na Volkslistę i zgłosić się "na ochotnika" do służby w zamian za zwrócenie jej rodzinie. Sam dziadek miał zaledwie kilka lat.
O kacapach o dziwo nie padło nigdy ani jedno słowo w rodzinnych historiach.
Jak ruscy wchodzili do wsi, ludzie chowali świnie na strych/do piwnicy/ do dziur pod podłogą w chlewie. Swołocz wybijała całą
Za to wiem gdzie w ogrodzie na wsi leży z----------y wyzwoliciel, bo akurat go chuć naszła. Nie wiem, może kwestia mojego niemieckiego nazwiska, i dlatego ich toleruje bardziej niż pidorów.
Drugi dziadek mieszkał na granicy pruskiej, ziemie te zostały wcielone do Rzeszy. Dziadek przed wojną
Babcia zyje do dzis, obecnie to woj mazowieckie wówczas świetokrzyskie
Wie pan, co czerwonoarmiści zrobili po wkroczeniu do Sianek w trzydziestym dziewiątym? Wyciągnęli z grobu pod kaplicą zabalsamowane zwłoki córki właścicieli wsi, powiesili na płocie i do nich strzelali. Później jeszcze wlekli ciało po zagrodach, żeby wszyscy się napatrzyli.
Zabalsamowane i świetnie zachowane zwłoki kobiece w kompletnym ubraniu zawiesili na ogrodzeniu kaplicy i strzelali do nich, by pomścić krzywdy ludu. Następnie przymocowali je do drąga, z którym biegali
W Krakowie odpuścili sobie powstanie a w Warszawie za bardzo chcieli się popisać i jak to się skończyło? :)
@Anonek463: Rodzina to Podkarpacie przemieszane z Kresami - d----------i Niemcy, Rosjanie i Ukraińcy, bez rozróżnienia na to kto
Komentarz usunięty przez moderatora