Wpis z mikrobloga

@papiez_akrobata: dokładnie. A zwolennicy Konfederacji obwiniają Ukraińców, którzy przecież nie mieliby żadnego interesu w tym dzialaniu, natomiast Konfederacja taki interes ma. Niczego nie sugeruję, ale kto potrafi myśleć, ten sam wyciągnie wnioski.
  • Odpowiedz
@papiez_akrobata Już nawet w autobusie słyszałem dzisiaj taką rozmowę. Dwóch starszych panów zastanawiało się czy to przypadkiem nie Konrad Berkowicz podłożył i wysadził te ładunki... Na początku pomyślałem, że to brednie ale potem dotarło do mnie, że ci panowie wiele w życiu widzieli więc przynajmiej należy wziąć ich głos pod uwagę. Moim zdaniem mógł to hipotetycznie być Berkowicz, chociaż to oczywiście tylko głośne myśli, a nie oskarżenia i nikomu nie wciskam
  • Odpowiedz
@NijuGMD Ale my nikomu nie narzucanym swojego myślenia. Niech każdy myśli samodzielnie i nie wyrzuca żadnej opcji do kosza. Nie ma dowodów, że konfederacja nie wysłała swoich ludzi do dokonania sabotażu
  • Odpowiedz
@NijuGMD:
Źle mnie zrozumieć musiałeś. Tu nie chodziło o to, żeby ktokolwiek się śmiał.
Zastanawia mnie po prostu czemu Konfederacja siedzi cicho mimo oskarżeń kierowanych w ich stronę. Czego się boją?
  • Odpowiedz
@papiez_akrobata: jest duże prawdopodobieństwo, że jest to prawda. W końcu, złodziej zawsze najgłośniej krzyczy "łapać złodzieja" a jak wiadomo Konfederacja ma przynajmniej jednego złodzieja który się przyznał do swojej winy.

Ponadto Konrad Berkowicz jako jeden z pierwszych posłów wypowiadał się na temat sprawców tego aktu terrorystycznego. Warto zadać pytanie - od kogo chciał odwrócić uwagę?
pozdroxxx666 - @papiez_akrobata: jest duże prawdopodobieństwo, że jest to prawda. W k...

źródło: 1000007732

Pobierz
  • Odpowiedz
@papiez_akrobata: Podejrzanie to wygląda, że Berkowicz od początku obwiniał Ukraińców. Wiedział coś? Jaki interes miałaby Ukraina w wysadzaniu torów, którymi przewożone są między innymi sprzęt i amunicja dla ich armii? Wystarczy logicznie pomyśleć.
  • Odpowiedz