Wpis z mikrobloga

Pojawia się coraz więcej głosów, że to członkowie Konfederacji są odpowiedzialni za wysadzenie torów. Ja nic nie sugeruję ale jeśli nie jest to prawda to czemu tyle osób tak twierdzi?
Dlaczego politycy Konfederacji odmawiają złożenia wyjaśnień? Czego tak się boją? Jak myślicie?
Nic nie sugeruję, zadaję tylko pytania i zachęcam do samodzielnego myślenia.

#rosja #ukraina #konfederacja #polityka
papiez_akrobata - Pojawia się coraz więcej głosów, że to członkowie Konfederacji są o...

źródło: 1000030588

Pobierz
  • 44
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@papiez_akrobata: dokładnie. A zwolennicy Konfederacji obwiniają Ukraińców, którzy przecież nie mieliby żadnego interesu w tym dzialaniu, natomiast Konfederacja taki interes ma. Niczego nie sugeruję, ale kto potrafi myśleć, ten sam wyciągnie wnioski.
  • Odpowiedz
@papiez_akrobata Już nawet w autobusie słyszałem dzisiaj taką rozmowę. Dwóch starszych panów zastanawiało się czy to przypadkiem nie Konrad Berkowicz podłożył i wysadził te ładunki... Na początku pomyślałem, że to brednie ale potem dotarło do mnie, że ci panowie wiele w życiu widzieli więc przynajmiej należy wziąć ich głos pod uwagę. Moim zdaniem mógł to hipotetycznie być Berkowicz, chociaż to oczywiście tylko głośne myśli, a nie oskarżenia i nikomu nie wciskam
  • Odpowiedz
@NijuGMD Ale my nikomu nie narzucanym swojego myślenia. Niech każdy myśli samodzielnie i nie wyrzuca żadnej opcji do kosza. Nie ma dowodów, że konfederacja nie wysłała swoich ludzi do dokonania sabotażu
  • Odpowiedz
@NijuGMD:
Źle mnie zrozumieć musiałeś. Tu nie chodziło o to, żeby ktokolwiek się śmiał.
Zastanawia mnie po prostu czemu Konfederacja siedzi cicho mimo oskarżeń kierowanych w ich stronę. Czego się boją?
  • Odpowiedz
@papiez_akrobata: jest duże prawdopodobieństwo, że jest to prawda. W końcu, złodziej zawsze najgłośniej krzyczy "łapać złodzieja" a jak wiadomo Konfederacja ma przynajmniej jednego złodzieja który się przyznał do swojej winy.

Ponadto Konrad Berkowicz jako jeden z pierwszych posłów wypowiadał się na temat sprawców tego aktu terrorystycznego. Warto zadać pytanie - od kogo chciał odwrócić uwagę?
pozdroxxx666 - @papiez_akrobata: jest duże prawdopodobieństwo, że jest to prawda. W k...

źródło: 1000007732

Pobierz
  • Odpowiedz
@papiez_akrobata: Podejrzanie to wygląda, że Berkowicz od początku obwiniał Ukraińców. Wiedział coś? Jaki interes miałaby Ukraina w wysadzaniu torów, którymi przewożone są między innymi sprzęt i amunicja dla ich armii? Wystarczy logicznie pomyśleć.
  • Odpowiedz