Aktywne Wpisy

Sonny86 +965
źródło: scaled_1000024899
Pobierz
klaudia-hadalala +14
Dzisiaj sprzątałem u mamy na strychu. W rogu, za starymi nartami, stała szafa. Ta sama, którą mój ojciec przywiózł na początku lat 90. Nie ruszałem jej od lat. Pamiętałem, że skrywała skarby.
Otworzyłem drzwi i ten zapach. Kurzu, starych gazet i... magii.
• Kasety VHS opisane flamastrem: "Matrix bootleg", "Terminator 2 Polsat", "Wakacje 98". Czasem zastanawiam się, ile razy przewijałem ten "bootleg" ołówkiem, żeby oszczędzić baterie w walkmanie.
• Worek z klockami Lego. Ale nie
Otworzyłem drzwi i ten zapach. Kurzu, starych gazet i... magii.
• Kasety VHS opisane flamastrem: "Matrix bootleg", "Terminator 2 Polsat", "Wakacje 98". Czasem zastanawiam się, ile razy przewijałem ten "bootleg" ołówkiem, żeby oszczędzić baterie w walkmanie.
• Worek z klockami Lego. Ale nie
źródło: IMG_4156
Pobierz

Zarobki prawie 590 euro na tydzień, pokój 950 euro miesięcznie plus ubezpieczenie prawie 200 euro.
Zastanawiam się nad powrotem do Polski, zacząć robić jakąś szkołę/studia, ale nie wiem uda mi się pracę znaleźć plus bezdomny jestem i może być problem z wynajęciem jakiegoś lokum.
Trzymajcie się tam w tej Holandii.
#holandia #emigracja
źródło: 20251027_175758
Pobierz@oknoe: No musiałbyś się przejść i sprawdzić. W niektórych miejscach jest tak, że wpisują na listę oczekujących do zapisania. Możesz też, tak jak pisze @Krolowa_Nauk, zadzwonić do swojego ubezpieczyciela i oni mogą Ci pomóc w znalezieniu przychodni, w
@stivenus Od paru miesięcy mi się wzrok pogarsza, na razie nie ma poprawy.
@oknoe: a co w polsce byś robił po pracy?
@wojciech_s Miałem w Polsce jakiś znajomych, gdzieś wychodziłem, próbowałem jakieś hobby, a teraz nic.
Boisz się zadzwonić przez problem z językiem czy tu chodzi o jakiś lęk przed rozmową telefoniczną? Jeśli to pierwsze, to może warto się douczać chociażby angielskiego, bo jest to potrzebne do funkcjonowania za granicą, a jeśli drugie, to po prostu