Wpis z mikrobloga

Jak radzić sobie z dużymi deptaczami na glebie? Całkowicie nie mam pomysły, bo na pozbycie się jednego potrzeba jakieś absurdalne ilości rakiet. Ewoluowały i całkowicie jestem pozbawiony możliwości jakiekolwiek eksploracji tej planety. Badania stoją, baza zniszczona i tylko te france wszędzie.
#factorio
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pantokratoras: weź sobie kilka spidertronów z nauvisa i zrób grupę. Rozniesiesz nawet te duże deptaczze. Jeśli ich nie masz jeszcze to miny są super. Jednak warto bazę zrobić trochę dalej od plantacji, w razie czego zniszczą ci żurawie rolnicze tylko. Jeszcze testowałem b--ń ogniową i wieżyczki tesli, które spowolnią wroga. Też fajne. Ale najłatwiej czołg sobie wziąć i wybić gniazda które są w zasięgu zarodników. Lepiej zapobiegać niż leczyć.
  • Odpowiedz
@pantokratoras: ty już masz te duże deptacze? W sumie te gniazda poniszcz żyjątek nie trzeba. No potestować trzeba. Granaty spowalniające się przydają. Artylerią też fajnie można, niszczyć gniazda tyle że idą na nią potwory po strzale wtedy ale to pole minowe zrobić wokół dział i nara. Czołg chyba już bezużyteczny jak są duże.
  • Odpowiedz