Aktywne Wpisy

Chcecie mieć dzieci? Ja nie chcę ale mam poczucie że powinienem. Boję się że w pewnym momencie włączy mi się instynkty tacierzyński i będzie już za późno. Czytałem o ludziach którzy mają z tego powodu ciężką depresje.
Uważam że bezdzietność to samolubny wybór. Moi rodzice dużo poświęcili żeby dać mi życie i źle bym się czuł gdybym się nie zrewanżował. Społeczeństwo bardzo potrzebuje nowych ludzi. Miałbym chyba wyrzuty sumienia szczególnie że też
Uważam że bezdzietność to samolubny wybór. Moi rodzice dużo poświęcili żeby dać mi życie i źle bym się czuł gdybym się nie zrewanżował. Społeczeństwo bardzo potrzebuje nowych ludzi. Miałbym chyba wyrzuty sumienia szczególnie że też
Planujesz potomstwo?
- Tak 42.1% (53)
- Nie 38.9% (49)
- Nie wiem 19.0% (24)

Koner1391 +20
Życie w takich warunkach, to nawet nie jest wegetacja, żyjesz za karę, dosłownie
#raportzpanstwasrodka
#raportzpanstwasrodka
źródło: Screenshot_5
Pobierz

Jaki najlepszy wiek na dziecko?
Mentalnie: 30-34
Materialnie: 40
Pierwsza ciąża w wieku 30-40 to nie to samo co 4 ciąża w tym wieku.
Zresztą nawet chłopy w tym wieku to impotenci
@Rustyyyy: nie musisz rzutować swoich doświadczeń na ogół męskiej populacji.
Pierwsza ciąża w tym wieku, jeśli się jest w dobrej formie, a sama nie jest obciążona jakimś dodatkowym ryzykiem, nie jest bardziej problematyczna niż w młodszym. Ludzie teraz bardziej dbają o siebie i organizm ładnie się regeneruje. A że trochę gorzej i dłużej? No odpowiedzialny człowiek jest tego świadomy jak decyduje się
Zresztą zobacz sama co robią ludzie w wolnym czasie po pracy.
Czy w tym czasie widać kogoś na zewnątrz? Wszyscy pozaszywani w 4 ścianach
A statystyki otyłości w polsce tylko potwierdzają
@Rustyyyy: no chyba kpisz.
Jeżdżą na rowerach, strzelają, tańczą, ćwiczą na siłce, bawią się w wolontariaty, rękodzieła, chodzą na spacery, jeżdżą na wycieczki, bawią się w ziemi w ogródkach? Wiesz, to jest kwestia bańki społecznej, w której się żyje. Moje otoczenie
Zwiazek 10 lat aby się sobą nacieszyć, zrealizować marzenia, pasje, zrobić wszystko co chce się zrobić i po prostu zbudować trwały związek, 10 lat to taki minimalny czas do jakiś trwałych zobowiązań, trzeba się upewnić że związek się nie rozpadnie, dziecka nie cofniesz.
i jak już wszystko mamy odhaczone gdzie nasze potrzeby są spełnione to można się poświęcić dziecku które urodziło