Nie masz monitora z adaptacyjną synchronizacją g-sync/free-sync który posiada dziś absolutnie każdy szanujący się gracz? Zatrzymałeś się technologicznie w czasach PS3 i Xboxa 360?
Odpisuje ci tutaj pajacu żeby każdy widział bo mnie zczarnolistowałeś by uniknąć konfrontacji której nie jesteś w stanie wygrać. Siejesz na Wykopie ferment i wprowadzasz ludzi w błąd więc moja odpowiedź będzie dobitna i druzgocąca.
Opisujesz jakieś bajeczki o super stabilnie śmigających grach - na czym?
Na zmodyfokowanym Linuxie xDDD
Taki kity to możesz wciskać konsolowym ciemniakom którzy nie widzą więcej niż 30 klatek a nie weteranom którzy wychowali się na pecetach i znają jego tajniki.
Każdy wie że Windows to jedyny słuszny system do grania. Potężna bibilioteka DZIAŁĄJĄCYCH gier z lat 2000-2025 mówi sama za siebie. Ogromna społeczność która się wytworzyła wokół tej platformy nie jest przypadkiem. Z tym nie może się równać żaden udający peceta ograniczony toster ani żadna pełnoprawna konsola bez wstecznej kompatybilności której zasób gier wynosi 6-7 ostatnich lat xD
99% ludzi odpala tytuły z dzieciństwa na kartach RTX i mają po 200 albo 300 klatek których nawet nie potrzebują. Ale nie - u wszystkich hula tylko u ciebie dziwnym trafem skaka frame-pacing. Zły Microsoft specjalnie obniżył wydajność. Wujek Gejben to naprawi. Szkoda tylko że żeby uruchomić tytuły spoza sklepu Steam będziesz musiał kombinować jak koń pod górę bo to przecież nadal Linux xD
Dziwne że nie wymieniłeś jakie konkretnie tytuły ci sutterują na tym Windowsie bo pewnie w 3 sekundy dało by się znaleźć rozwiązanie tego problemu wspisując odpowiednią frazę w wyszkuwarkę Google ale to już oczywiście przerasta konsolowca kanapowca...
Ty pewnie nawet nie wiesz że istnieje coś takiego jak PCGamingWiki gdzie są poradniki jak naprawić nawet najbardziej skopane optymalizacyjnie tytuły. Trzeba tylko pogrzebać w plikach i poświęcić czas a bedzięsz miał stabilny klatkarz o jakim ci się nawet nie śniło.
Ale co ja ci będę mówił. Żyj dalej w swoich gejbenowskich urojeniach że nagle steam da ci konsole gdzie wszystko śmigo bez jakiegokolwiek dłubania w plikach konfiguracyjnych gry tylko dlatego że udało ci się parę gierek z 2010 roku odpalić.
Tylko nie zatruwaj innych swoją głupotą bo są tu niestety ludzie skłonni uwierzyć w te twoje brednie...
@Larsberg na loonixie miałbyś 1000 ale wolisz jak mikrosoft Ci przegląda na łandrajwie przepisy przekazywane z pokolenia na pokolenie albo ukradnie te 500 zł co masz na koncie ( ͡°͜ʖ͡°)
@Larsberg: ogólnie nieco beka, że chłop nawet nie podał przykładu gry, która ma takie problemy tylko od razu generalizuje, że wszystko źle działa xD
Ogólnie steamOS spoko, sam lubię decka do indyków i jako maszynkę do emulacji, ale niestety jak w przypadku ogólnie linuxa, jest i będzie dużo sekciarzy.
@Larsberg: ja j---e, ledwo wojna PlayStation vs xbox albo konsole vs pc sie skończyła to teraz bedzie linux vs windows... zróbcie sobie taki #linuxmasterrace i #windowsmasterrace k---a
also SteamOS jest po prostu lepszy do gier bo jest do tego zoptymalizowany, w przeciwieństwie do windowsa pisanego przez pajeetów którzy coś psują w każdej aktualizacji
@Larsberg: ja lubię stare gry i lubię Linuksa, ale to fakt, że może i zdecydowaną większość tytułów stworzonych na Windowsa uruchomisz na Linuksie, ale o wiele bardziej się nad tym napocisz, konfigurując wszystko w Wine i Lutrisie. Miałem tak niedawno z Ghost Master.
@Larsberg: po co mu próbujesz na siłę wcisnąć windowsa który ma problemy z takimi grami i żeby się męczył jakimś rozwiązywaniem ich skoro sobie zainstalował Linuxa i tam mu wszystko działa? Bez przesady dajmy ludziom używać i korzystać z systemów jakie sobie preferują. Osoby używające Linux nigdy nie przekonują innych do zmiany systemu a jedynie bronią go przed bezsensownym obrażaniem jak ktoś przychodzi na Linux i narzeka że po godzinie
Nie masz monitora z adaptacyjną synchronizacją g-sync/free-sync który posiada dziś absolutnie każdy szanujący się gracz? Zatrzymałeś się technologicznie w czasach PS3 i Xboxa 360?
Odpisuje ci tutaj pajacu żeby każdy widział bo mnie zczarnolistowałeś by uniknąć konfrontacji której nie jesteś w stanie wygrać. Siejesz na Wykopie ferment i wprowadzasz ludzi w błąd więc moja odpowiedź będzie dobitna i druzgocąca.
Opisujesz jakieś bajeczki o super stabilnie śmigających grach - na czym?
Na zmodyfokowanym Linuxie xDDD
Taki kity to możesz wciskać konsolowym ciemniakom którzy nie widzą więcej niż 30 klatek a nie weteranom którzy wychowali się na pecetach i znają jego tajniki.
Każdy wie że Windows to jedyny słuszny system do grania. Potężna bibilioteka DZIAŁĄJĄCYCH gier z lat 2000-2025 mówi sama za siebie. Ogromna społeczność która się wytworzyła wokół tej platformy nie jest przypadkiem. Z tym nie może się równać żaden udający peceta ograniczony toster ani żadna pełnoprawna konsola bez wstecznej kompatybilności której zasób gier wynosi 6-7 ostatnich lat xD
99% ludzi odpala tytuły z dzieciństwa na kartach RTX i mają po 200 albo 300 klatek których nawet nie potrzebują. Ale nie - u wszystkich hula tylko u ciebie dziwnym trafem skaka frame-pacing. Zły Microsoft specjalnie obniżył wydajność. Wujek Gejben to naprawi. Szkoda tylko że żeby uruchomić tytuły spoza sklepu Steam będziesz musiał kombinować jak koń pod górę bo to przecież nadal Linux xD
Dziwne że nie wymieniłeś jakie konkretnie tytuły ci sutterują na tym Windowsie bo pewnie w 3 sekundy dało by się znaleźć rozwiązanie tego problemu wspisując odpowiednią frazę w wyszkuwarkę Google ale to już oczywiście przerasta konsolowca kanapowca...
Ty pewnie nawet nie wiesz że istnieje coś takiego jak PCGamingWiki gdzie są poradniki jak naprawić nawet najbardziej skopane optymalizacyjnie tytuły. Trzeba tylko pogrzebać w plikach i poświęcić czas a bedzięsz miał stabilny klatkarz o jakim ci się nawet nie śniło.
Ale co ja ci będę mówił. Żyj dalej w swoich gejbenowskich urojeniach że nagle steam da ci konsole gdzie wszystko śmigo bez jakiegokolwiek dłubania w plikach konfiguracyjnych gry tylko dlatego że udało ci się parę gierek z 2010 roku odpalić.
Tylko nie zatruwaj innych swoją głupotą bo są tu niestety ludzie skłonni uwierzyć w te twoje brednie...
Nie pozdrawiam
#gry #grypc #pcmasterrace #komputery #konsole #steamdeck #steam #windows #linux
źródło: pajac
PobierzOgólnie steamOS spoko, sam lubię decka do indyków i jako maszynkę do emulacji, ale niestety jak w przypadku ogólnie linuxa, jest i będzie dużo sekciarzy.
działających na czym? Bo raczej nie na w11 xD
@Larsberg: dokladnie, co to jest sutter?
@Larsberg: to nie naprawia wszystkich problemów z płynnością
@retronom: nie ma na to szans. nawet nie pamiętałem że go zablokowałem kiedyś ale widać dobrze zrobiłem
źródło: lightsaber-stickman
Pobierz