Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 231
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Vigonath: Polska to kraj któremu zachodnie mocarstwa darowały niepodległość na początku 20 wieku. W tym kraju nie ma żadnej myśli technicznej a jak ktoś jest bystrzejszy to s-------a na zachód. Jesteśmy krajem drugiej kategorii w UE i NATO. Chociaż w NATO to nawet trzeciej kategorii, bo nikt Polaczkom nie pozwoli mieć ani broni jądrowej ani nawet samodzielnej armii. Milion Polek urodziło dzieci Niemcom a polscy mężczyźni to cuckoldy. Miłego dnia
  • Odpowiedz
co ciekawe dla amerykanów nie jesteśmy biali. W ich mitologii biali są uprzywilejowaną rasą a słowianie psują ten pogląd xD Zwłaszcza polacy nie pasują im do niczego bo ani nie jesteśmy jak reszta wschodniej europy ani jak op napisał nie jesteśmy w pełni zachodem.

@Ilirian: to juz sobie wykopki uroily. tak nasrane maja w glowie i widac ze ty tez
  • Odpowiedz
@Vigonath: Takie pół-żartem, pół-serio pisane. Do zalet zdecydowanie zaliczyłbym w miarę introwertyczny charakter naszego społeczeństwa gdzie w przeciwieństwie do Zachodu (mówię głównie o UK i USA) nikt ci nie truje d--y na ulicy, w tramwaju, a nawet w windzie i każdy zajmuje się sobą.

Klimat zdecydowanie jest do d--y. Tu nie chodzi tylko o pogodę, ale też o ogromne kontrasty pomiędzy latem a zimą, gdzie różnice długości dnia są bardzo odczuwalne
  • Odpowiedz
@Vigonath: Siedzisz po środku i wybierasz sobie najlepsze cechy obu cywilizacji,

A to dlatego dwadzieścia lat temu jak się uczyłam chińskiego i japońskiego i słuchałam tamtejszej muzyki to Polacy wytykali mnie palcami, bo na dzielnicy bujał Rychu Peja z Paktofoniką od typa który skończył samobójem albo Metallica i albo słuchałeś któregoś z tych albo przestawało być fajnie. W między czasie kościół stwierdził że to grzech słuchać Metallici i nie wolno
  • Odpowiedz