Wpis z mikrobloga

Czy za gnębienie kuriera dostanę plusa? Zgłoszenie nieprawidłowego parkowania to nie tylko przyjemność, ale też obowiązek

W komentarzu mandat

PS. Zgłoszenie z kwietnia i dopiero niedawno otrzymałem informację o nałożony mandacie. Fajnie się te nasze służby obiboczą
#konfitura #samochodoza
czerwony_kmer - Czy za gnębienie kuriera dostanę plusa? Zgłoszenie nieprawidłowego pa...

źródło: IMG_9735

Pobierz
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 70
Jeśli ktoś zapyta gdzie biedny kurierarz miał zaparkować to już odpowiadam. Mógł stanąć na jezdni przed przystankiem. Są dwa pasy ruchu w tym kierunku i brak zakazu parkowania. Stałby w pełni legalnie.
  • Odpowiedz
@dlugi-gr: Kiedyś w strefie zamieszkania potrącił mnie kurierarz. On uciekł, ja miałem rękę w gipsie a policja nie znalazła sprawcy. Od tamtej pory jestem na dostawców szczególnie uczulony.

@dobry-informatyg Nie jest to przyczepianie się na siłę. Jak wyżej napisałem, kurier mógł zaparkować legalnie przed przystankiem. Gdyby w okolicy nie było gdzie stanąć to bym go nie zgłosił. Drugi powód dlaczego go zgłosiłem to cumowanie do chodnika. Niech już sobie
  • Odpowiedz
donosisz dla sportu? Tacy jak Ty również donosili za czasów okupacji.

@foxskav: No tak, bo dbanie by kurierzy nie niszczyli chodników zapłaconych z naszych pieniędzy czy nie blokowali nas w autobusach to to samo co szmalcownictwo. ()
  • Odpowiedz