Wpis z mikrobloga

@p3sman: ja wstaje o 4:20 i idę na siłownię, oczywiście nieregularnie, bo mam problemy z brzuchem. Ogólnie polecam wczesne pory. Mało ludzi, dostęp do każdego sprzętu. Idealnie wtedy jest, bo po 9/10 już zaczynają przychodzić te osoby, które mają ciągle zdalną.
  • Odpowiedz
@p3sman zarzynanie się każdego dnia na siłowni jest totalnie bezcelowe, organizm potrzebuje odpowiedniego czasu na regenerację, tak naprawdę "rośniemy" w dniach wolnych od treningu. Ludzie którzy tworzą takie memy albo nigdy nie byli na siłowni i nie mają pojęcia o czym mówią, albo są totalnymi ignorantami.
  • Odpowiedz
@Lemon_cheese
Jakby tak było to ludzie na budowach by zdychali a nie przyzwyczajali się do wysiłku. Ty myślisz że pójdziesz i pomachasz sztangą 2 razy z przerwą 10 minut pomiędzy seriami i potrzebujesz jeszcze odpoczynku ile jedna doba dwie?
Midmaxowanie nie ma sensu, jedynie konsekwentne treningi regularne.
  • Odpowiedz
@GladysDelKarmen: Problem social mediów gdzie trenerzy śpią po 2-3 godziny waża po 100kg na żyle i ciągle chodzą uśmiechnięci. Każda kontuzja jaka mi się przytrafiła na treningu była spowodowana właśnie zajeżdżaniem się do upadłego więc obecnie ćwiczę tylko jak wiem że jestem w stanie zapewnić sobie dobry sen.
  • Odpowiedz