Wpis z mikrobloga

No i jak tu przejść, wie ktoś? Zgłosiłem na straż miejską, na policję i nawet napisałem do inpost.

Ogólnie to polecam przez UD wysyłać zgłoszenia do dwóch służb jednocześnie. Nawet jak nie dostanie od nich mandatu, to musi tracić czas aby to z nimi wyjaśniać. Plus jeśli samochód jest w leasingu, to dwukrotnie bank naliczy opłatę za wskazanie rzeczywistego właściciela auta.
#samochodoza
czerwony_kmer - No i jak tu przejść, wie ktoś? Zgłosiłem na straż miejską, na policję...

źródło: IMG_1255

Pobierz
  • 307
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

ja p------e ale demagogia. nikt karetki na służbie czy straży nie zgłosi, bo chodzi o ratowanie życia. kurierzy sobie stają jak im WYGODNIEJ. tu nie ma konieczności wyższej, czy w ogóle konieczności. oni zarabiają pieniądze na wykonywaniu usług i robią to źle. mógł zaparkować w miejscu wyznaczonym i kawałek przejść z wózkiem za co mu płacą. mógł nawet uwalić się na drodze, a nie blokować przejście pieszym. skończyło się pobłażanie, a bronienie
  • Odpowiedz
@Nemayu: Spoko - jestes ta osoba? Trafiles na taka sytuacje?
Ja raz trafilem na sytuacje gdzie znajoma nie mogla z wozkiem przejechac. I wiesz co? Byla na tyle inteligentna ze po prostu ominela pojazd ktory stal a jego kierowca wykonywal prace.

Wy serio nie ogarniacie roznicy? Roznicy pomiedzy kims kto stoi "na chwile" zeby wykonac swoja prace a kims kto parkuje tydzien na chodniku?

Serio to jest takie trudne? Serio
  • Odpowiedz
@czerwony_kmer: kiedys karma do Ciebie wróci, nawet nie bedziesz wiedzial kiedy. A po prawej masz sporo miejsca
Dobro dajesz, dobro wraca, g---o dajesz - g---o wraca.
  • Odpowiedz
@Brutus66: Kierowcom odbija jak rowerzysta jedzie drogą zgodnie z przepisami. Odwala im też jak jedzie chodnikiem - niezależnie od tego czy zgodnie z przepisami. To zależy jak im wygodniej. Byle się do kogoś zesrać, byle nie do siebie. W tym problem.
  • Odpowiedz
@czerwony_kmer: co to się o------o w komentarzach xD jeden wymyśla, że na chodniku można parkować, reszta popiera kuriera, podczas gdy gość mógł dosłownie stanąć dwa metry obok na jezdni i byłoby to o wiele bardziej stosowne i legalne.
Zgłaszaj zgłaszaj i wielkie propsy dla ciebie. Te tłuki się nauczą dopiero za parę lat jak będą mieć dzieci, albo za kilkadziesiąt lat, jak będą na wózku lub o lasce chodzić.
  • Odpowiedz
@czerwony_kmer: Karetke czy straz pozarna tez bedziesz zglaszal jak wykonuje swoja prace?

Czy koles tam parkuje po kilka godzin/cala dobe? Ze zdjecia wynika ze stoi tam w celu wykonania swojej pracy. A tobie korona z glowy spadnie bo musisz go ominac. Patologia.

Akurat tez jestem ciety na parkowanie na chodnikach. Ale w tym wypadku to wez sie idz
  • Odpowiedz
Tu znów nie chodzi o ciebie, ani o mnie. Czy przepis przewiduje "To tylko na 5 minut", "To dlatego, że pracuję"? Nie? Dlaczego nie?

@Nemayu: Tak. Sa takie prepisy ktore przewiduja czas.

Przepisy mamy jakie mamy. Oprocz tego mamy jeszcze mozg ktorego potrafimy uzywac (a przynajmniej powinnismy
  • Odpowiedz
@czerwony_kmer: Upośledzone wykopki nie zawodzą. Życzę Ci kiedyś żebyś musiał wykonywać podobną pracę i zobaczymy jak będziesz z---------ł z 200 paczkami pół osiedla ładnie parkując.

@BananowyKrol: Typie, usprawiedliwiasz łamanie prawa oraz niszczenie wspólnego mienia na korzyść szefa inpostu xD
  • Odpowiedz