Wpis z mikrobloga

No i jak tu przejść, wie ktoś? Zgłosiłem na straż miejską, na policję i nawet napisałem do inpost.

Ogólnie to polecam przez UD wysyłać zgłoszenia do dwóch służb jednocześnie. Nawet jak nie dostanie od nich mandatu, to musi tracić czas aby to z nimi wyjaśniać. Plus jeśli samochód jest w leasingu, to dwukrotnie bank naliczy opłatę za wskazanie rzeczywistego właściciela auta.
#samochodoza
czerwony_kmer - No i jak tu przejść, wie ktoś? Zgłosiłem na straż miejską, na policję...

źródło: IMG_1255

Pobierz
  • 307
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 3
Wszystkim broniących jazdę i parkowanie na chodniku życzę potrącenie na tym chodniku. Dzwonić na policję będziecie szybciej prędkość światła, a jaki kwik bedzie na wykopie. Ah pięknymi egoistami jesteście ale do czasu.
  • Odpowiedz
skoro znowu wypisujesz bzdury, że nie trzeba 1,5 m pieszym zostawiać.

@Krupier: Patrz baranie. Picrel. Gdzie tam jest mowa o zostawieniu 1,5m dla pieszych? Masz na tyle rigczu i inteligencji zeby odpowiedziec?

Jest mowa o nieutrudnianiu ruchu pieszym (na co nie ma definicji) i o tym ze CHODNIK ma miec 1,5m

Teraz pokaz czy jestes trolem czy baranem
gorzki99 - >skoro znowu wypisujesz bzdury, że nie trzeba 1,5 m pieszym zostawiać.

@K...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
Jeszcze chcesz coś dodać o baranach, trollach, błaźnieniu się i o tym, że nie trzeba zdać egzaminu by rozmawiać o przepisach?

@Krupier: Chce.

ja ci pokazuje przepis a ty mi stronke :DDD No
  • Odpowiedz
Czy odróżniasz patryczku pojazd uprzywilejowany od nieuprzywilejowanego?

@Filipterka25: Oczywiscie ze tak. Ten i ten stoi se na chodniku. Pojazd uprzywilejowany to taki ktory wysyla sygnaly swietlne i dzwiekowe (i jest tu kluczem). Karetka stojaca na chodniku moze czasem wysyla sygnaly swietlne. Ale malo kiedy wysyla przez caly czas trwania "akcji ratowniczej" sygnalu dzwiekowe - ergo: nie jest pojazdem uprzywilejowanym. Jeszcze cos a'propos pojazdow uprzywilejowanych?
  • Odpowiedz
@gorzki99 @gorzki99

>Czy odróżniasz patryczku pojazd uprzywilejowany od nieuprzywilejowanego?

@Filipterka25: Oczywiscie ze tak. Ten i ten stoi se na chodniku. Pojazd uprzywilejowany to taki ktory wysyla sygnaly swietlne i dzwiekowe (i jest tu kluczem). Karetka stojaca na chodniku moze czasem wysyla sygnaly swietlne. Ale malo kiedy wysyla przez caly czas trwania "akcji ratowniczej" sygnalu dzwiekowe - ergo: nie jest pojazdem uprzywilejowanym. Jeszcze cos a'propos pojazdow uprzywilejowanych?

Nie zmieniaj
  • Odpowiedz
Przepisy są takie, że masz zostawić 1,5 m dla pieszych w przypadku parkowania na chodniku. Proste, jasne, przejrzyste.

@Krupier: Pokaz mi taki przepis. Czekam.
Bo poki co to przepis mowi jedynie o nieutrudnianiu przejscia a nie a 1,5m.

Czekam na przepis ktory mi pokazesz mowiacy o pozostawieniu 1,5m. Tylko moge sie nie doczekac. mam juz swoje lata i mysle ze jak dobrze pojdzie to max 30 lat jeszcze pozyje. Nie
  • Odpowiedz
@Filipterka25: Fajnie. Szanuje za merytoryczna odpowiedz. Zauwaz ze napisalem:

Karetka stojaca na chodniku moze czasem wysyla sygnaly swietlne.

Chyba kazdy z nas sie spotkal z tym ze widzial karetke na chodniku bo do kogos przyjechala. Tak czy nie? I ja nie mam z tym problemu. Przyjechala nie dlatego ze ma kaprys ale dlatego ze musi. Ktos wykonuje swoja prace. Niemniej raczej nie przypominam sobie zeby tam stala z odpalonymi "kogutami".
  • Odpowiedz