Wpis z mikrobloga

Moim zdaniem kaganiec ma same plusy. Nie martwię się że coś poliże z ziemi, nawet jeżeli jest łagodny to jest szansa jedna na milion że może kogoś ugryźć kto będzie przechodził blisko i jestem spokojny że to się nie wydarzy (przy tak dużym psie ryzyko trzeba zmniejszyć do zera), w piątkowe i sobotnie wieczory bardzo dużo pijaków chce się z nim przytulać co też jest zagrożeniem (nie rozumieją kiedy mówię żeby odeszli. ''jestem dobrym człowiekiem, dobrego czlowieka pies nigdy nie ugryzie''). Poza tym nie wierzę że ta obroża i smycz są niezniszczalne i że nigdy się nie urwie coś.
#pokazpsa #psy
Agui94 - Moim zdaniem kaganiec ma same plusy. Nie martwię się że coś poliże z ziemi, ...

źródło: temp_file7286502674862790333

Pobierz
  • 41
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 4
@Agui94
Minusy:
- nie lubiła go nosić
- w kagańcu była bardziej niebezpieczna, bo mogła nim p-----------ć

Plusy:
- przegrywy z wykopu sie by jej nie bały? A nie, bo jeszcze mogłaby podrapać albo co gorsza szczekać. Czyli nie ma plusów.
  • Odpowiedz
  • 3
@szalony_bombardier no tak. A kto inny ma pełne gacie na widok psa?

Zakładałem jak byłem w parku narodowym czy komunikacji publicznej. W innych miejscach nie musiałem i też psa nie męczyłem.
  • Odpowiedz
via Android
  • 2
@Zzezlag tu akurat jest smutny bo przerwałem mu niuchanie i kazałem pozować do zdjęcia. Ale fakt, bierze na litość przy zakładaniu
  • Odpowiedz
@szalony_bombardier: tbh trochę tak, bo przeciętne psy gryzienie stopniują I często co najwyżej uderzą otwartym pyskiem, a porządny metalowy kaganiec może spokojnie wybić zęby.
Ale psa z kagańcem ludzie omijają z daleka, więc ogólnie jest bezpieczniejszy, bo nagle można trzymać ręce psy sobie
  • Odpowiedz
w piątkowe i sobotnie wieczory bardzo dużo pijaków chce się z nim przytulać co też jest zagrożeniem (nie rozumieją kiedy mówię żeby odeszli. ''jestem dobrym człowiekiem, dobrego czlowieka pies nigdy nie ugryzie'').

@Agui94: Potwierdzam, byłem tymi pijakami chcącymi się przytulać do przypadkowego owczarka niemieckiego xD
  • Odpowiedz
w kagańcu była bardziej niebezpieczna, bo mogła nim p-----------ć

@Hrjk: ilu moich znajomych dostało od psa kagańcem w twarz, bo owczarek choć był "do rany przyłóż" to chodził bez smyczy, więc ciągle w kagańcu. I dawał buziaki :/ jak ktoś poprosił, wpadając w ekscytację i radość.
  • Odpowiedz
pies w kagańcu jest bardziej niebezpieczny, bo może nim kogoś uderzyć?

@szalony_bombardier: każdy z moich znajomych dostał od psa kagańcem w twarz ( jeden wyjątek, ale nie lubiący psów, kociarz wieczny ) Bo jak masz dużego i przyjaznego psa, jak ten owczarek ( miałem podobnego ) i znasz go od szczeniaka, to się z nim witasz, a on się cieszy, wykonuje twoje komendy i cieszy się z ich wykonania, widać
  • Odpowiedz