Takie zdjęcia znalazłem w internecie. Dodam tylko w ramach ciekawostki, że dostałem kiedyś od widzą kabel zasilający tej firmy, po rozebraniu go na części w środku znalazłem podobny ulep, a wszystko było wykonane z przewodu głośnikowego który nie może być wykorzystywany do takiego zastosowania, więc zgłosiłem sprawę do inspekcji handlowej w Łodzi. Ta, po roku i 2137 ponagleniach stwierdziła, że wszystko jest git. Czyli jak coś to można takie rzeczy sprzedawać :)
A opinie na stronie producenta są następujące (oczywiście wszystkie 5/5, pisownia oryginalna):
„Witam, niedawno zakupiłem listwę tej małej manufaktury i odrazu wiem że już nigdy nie pozbędę się tak wspaniałego inżynieryjnego majstersztyku za tak niską cenę. (…) Wspaniały balans tonalny , nasycenie , wypełnienie oraz dynamika . Utwory dziesiątki razy słuchane zmieniły się , jakby na nowo je nagrano dodając więcej smaczków dźwiękowych których wcześniej nie było słychać. Najlepszy stosunek jakości do ceny na rynku !!! Nawet obraz w telewizorze poprawił się , kolory , czerń i biel jest o wiele lepsza.(…)”
„Pięknie wykonana listwa. Naprawdę ładny mebel, który wygląda na cięższy niż jest w rzeczywistości. Najważniejsze jest jednak to, że nie gasi ona dynamiki, nie ukrywa informacji, a z tym do tej pory się borykałem”
„Producent twierdzi że listwy są wstępnie wygrzane i faktycznie po niespełna kilku godzinach pracy listwa ustabilizowała się i zaczęła zaznaczać swój wpływ na system. Ale to chyba żel powiedziane, ona nie zaczęła zaznaczać wpływu ale pokazała jak gra system, na który nie wpływa listwa nafaszerowana wszelkiego rodzaju filtrami, DC-blokerami i innymi udziwnieniami a takie listwy to praktycznie 90% oferty rynku. To właśnie wyeliminowanie tych zamulaczy powoduje, że system zaczyna brzmieć w sposób spektakularny w jaki nigdy nie brzmiał a co ciekawe słyszymy to czego nigdy po naszym systemie byśmy się nie spodziewali.”
„Moje audio teraz gra pięknie. Muzyka az wciąga w scenę, jest głębsza i szersza, dużo detali. Wspaniala zarówno góra, średnica jak i szybki, zwarty, różnorodnych bas. Teraz mam wrażenie jak gdybym posiadał inny lepszy wzmacniacz.(…) Ps. Jeszcze 3 msc temu usmialbym się czytając taka recenzję a dzisiaj wiem jak duże znaczenie mają przewody dla całego systemu audio„
„W tej chwili nie potrzebuję już nawet zmieniać kabli głośnikowych, na tyle poprawiło się brzmienie systemu, aczkolwiek pewne próby jeszcze poczynię, ponieważ wydaje mi się, że dopiero zapewnienie dobrego zasilania (listwa, kable zasilające) otwiera pole do popisu dla pozostałych kabli, czy to głośnikowych czy interkonektów.”
@Roszp gdybym tylko był bardziej przedsiębiorczy i nie miał rigczu to chyba właśnie zarabialbym na życie sprzejadjac krafowe audiofilskie urządzenia za kupę szmalu
@Roszp: no nic tylko sklecać w garażu takie ulepy i wystawiać w necie jako uber-kwantowe źródło zasilania dla najlepszych sprzętów...
Szukam kogoś z wystarczająco dużą wyobraźnią i zasobem słownictwa (znaczy tego audiofilskiego bełkotu), żeby mi ułożył kilka opisów - hardware będzie taki sam, ale wystawię kilka aukcji, co by każdy audiofil mógł w mojej ofercie znaleźć coś dla siebie. Coś na poszerzenie sceny, coś na zbliżenie słuchacza do... ch.j wie
@Roszp: przy tak świetnie zrobionym systemie to jest realne że wciągnie ich do sceny, ale sceny pożaru jak tam te kable prawie bez niczego się smażą razem, jak w ogóle można mając sumienie i trochę zdrowego rozsądku komuś takie coś sprzedać, co innego jak sobie w garażu takie coś walniesz, no to wiadomo, na własne życzenie
A opinie na stronie producenta są następujące (oczywiście wszystkie 5/5, pisownia oryginalna):
„Witam, niedawno zakupiłem listwę tej małej manufaktury i odrazu wiem że już nigdy nie pozbędę się tak wspaniałego inżynieryjnego majstersztyku za tak niską cenę. (…) Wspaniały balans tonalny , nasycenie , wypełnienie oraz dynamika . Utwory dziesiątki razy słuchane zmieniły się , jakby na nowo je nagrano dodając więcej smaczków dźwiękowych których wcześniej nie było słychać. Najlepszy stosunek jakości do ceny na rynku !!! Nawet obraz w telewizorze poprawił się , kolory , czerń i biel jest o wiele lepsza.(…)”
„Pięknie wykonana listwa. Naprawdę ładny mebel, który wygląda na cięższy niż jest w rzeczywistości. Najważniejsze jest jednak to, że nie gasi ona dynamiki, nie ukrywa informacji, a z tym do tej pory się borykałem”
„Producent twierdzi że listwy są wstępnie wygrzane i faktycznie po niespełna kilku godzinach pracy listwa ustabilizowała się i zaczęła zaznaczać swój wpływ na system. Ale to chyba żel powiedziane, ona nie zaczęła zaznaczać wpływu ale pokazała jak gra system, na który nie wpływa listwa nafaszerowana wszelkiego rodzaju filtrami, DC-blokerami i innymi udziwnieniami a takie listwy to praktycznie 90% oferty rynku. To właśnie wyeliminowanie tych zamulaczy powoduje, że system zaczyna brzmieć w sposób spektakularny w jaki nigdy nie brzmiał a co ciekawe słyszymy to czego nigdy po naszym systemie byśmy się nie spodziewali.”
„Moje audio teraz gra pięknie. Muzyka az wciąga w scenę, jest głębsza i szersza, dużo detali. Wspaniala zarówno góra, średnica jak i szybki, zwarty, różnorodnych bas. Teraz mam wrażenie jak gdybym posiadał inny lepszy wzmacniacz.(…) Ps. Jeszcze 3 msc temu usmialbym się czytając taka recenzję a dzisiaj wiem jak duże znaczenie mają przewody dla całego systemu audio„
„W tej chwili nie potrzebuję już nawet zmieniać kabli głośnikowych, na tyle poprawiło się brzmienie systemu, aczkolwiek pewne próby jeszcze poczynię, ponieważ wydaje mi się, że dopiero zapewnienie dobrego zasilania (listwa, kable zasilające) otwiera pole do popisu dla pozostałych kabli, czy to głośnikowych czy interkonektów.”
#tonskladowy - największe absurdy świata #audiovoodoo
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierzźródło: Zdjęcie z biblioteki
PobierzSzukam kogoś z wystarczająco dużą wyobraźnią i zasobem słownictwa (znaczy tego audiofilskiego bełkotu), żeby mi ułożył kilka opisów - hardware będzie taki sam, ale wystawię kilka aukcji, co by każdy audiofil mógł w mojej ofercie znaleźć coś dla siebie. Coś na poszerzenie sceny, coś na zbliżenie słuchacza do... ch.j wie
źródło: temp_file2609031564433494915
Pobierzźródło: d3dda5cf-4c79-4f9f-b418-7f363b1821b5
Pobierzjak tam te kable prawie bez niczego się smażą razem, jak w ogóle można mając sumienie i trochę zdrowego rozsądku komuś takie coś sprzedać, co innego jak sobie w garażu takie coś walniesz, no to wiadomo, na własne życzenie