Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +58
Mirki, co się dzieje w tej części Polski zaznaczonej na mapie tym kształtem? Można jeszcze ewentualnie podciągnąć dalej na wschód Kaszuby i kilka kolejnych lokalizacji na południe w kierunku Wrocławia.
To przecież potężny kawał terenu, a tymczasem zero obecności w mediach, internecie. Brak dużych miast (największe to chyba #pila i #gorzow), brak ważnych, głośnych wydarzeń może z wyjątkiem Woodstocka czy tam Polandrocka w Czaplinku. Co tam się
To przecież potężny kawał terenu, a tymczasem zero obecności w mediach, internecie. Brak dużych miast (największe to chyba #pila i #gorzow), brak ważnych, głośnych wydarzeń może z wyjątkiem Woodstocka czy tam Polandrocka w Czaplinku. Co tam się
źródło: temp_file7400560210390700764
Pobierz
abwgd +412
W każdej pracy jest ten sam problem - tzw. czynnik ludzki, który sprawia, że fajna robota męczy.
Eh, szkoda, że świat jest pełen ludzi, którym wydaje się, że mogą więcej, tylko dlatego, że mają dużą gębę i brak samokrytyki.
#przemysleniazdupy #pracbaza
Eh, szkoda, że świat jest pełen ludzi, którym wydaje się, że mogą więcej, tylko dlatego, że mają dużą gębę i brak samokrytyki.
#przemysleniazdupy #pracbaza

Architektura i plan miejscowości nawiązuje do idei miasta ogrodu. Trzeba zaznaczyć, iż Brøndby Haveby nie jest zamieszkiwane przez cały rok. To forma ogródków działkowych/wypoczynkowych lub letnich rezydencji (właściciele parceli najczęściej spędzają tam najcieplejsze miesiące, od kwietnia do października).
#architektur #urbanistyka #natura #dania #ciekawostki #gruparatowaniapoziomu
źródło: temp_file180592165981118484
PobierzŁadnie wygląda, nic to jedyna zaleta.
Marnotrawstwo miejsca (wykorzystane ile? 40-50%?) które mogłoby być zagospodarowane jako działki dla innych chętnych (albo powiększenie tych działek które już są) i bardzo niepraktyczny kształt.
Internet powinien się skończyć na IRC, a telefony
źródło: IMG_8993
PobierzGdyby zrobić normalne prostokąty, to na tej samej powierzchni każdy by miał pewnie 2x większą i wygodniejszą do obsługi działkę i lepszy dojazd.
No ale wtedy nikt na wykopie by nie wykopał, coś za coś.
Ale zazdroszczę - mam blisko tereny zielone ale nie mam kiedy na nie wyskoczyć, może w weekend jeśli jestem w domu :/
Tutaj mozecie sobie zobaczyc z bliska: https://maps.app.goo.gl/2zDccpfXFpd7ashc9
źródło: PALM-JEBEL-ALI-1-831x1024
PobierzTo była moja pierwsza myśl - że gdyby zamiast tych kółek porobili sześciokąty czy kwadraty to by mogli wykorzystać przestrzeń w całości.
A druga - to że w sumie dobrze że nie wykorzystali. Wolałbym mieć dostęp do