Aktywne Wpisy

malutak9913 +1753
Hej Miraski, chciałabym prosić Was o pomoc. Jestem z Wami od 17 lat, jak zakładałam konto byłam jeszcze nastolatką, teraz jestem dorosłą kobietą, której posypało się życie.
Kilka miesięcy temu wykryto u mnie raka twarzy. Mięśniakomięsak gładkokomorkowy wżerający się we wszystko czego dotyka. Lekarze we Wrocławiu podjeli się walki o moje życie. Przeszłam przyspieszone cykle chemioterapii, potem dwie operacje, które usuneły cztero centymetrowego guza z żuchwy. Nie oszczedziły jednak nic po
Kilka miesięcy temu wykryto u mnie raka twarzy. Mięśniakomięsak gładkokomorkowy wżerający się we wszystko czego dotyka. Lekarze we Wrocławiu podjeli się walki o moje życie. Przeszłam przyspieszone cykle chemioterapii, potem dwie operacje, które usuneły cztero centymetrowego guza z żuchwy. Nie oszczedziły jednak nic po
źródło: IMG_3110
Pobierz#slubodpierwszegowejrzenia współczuję dla laweciarza. Zdradził jak paskudny ma charakter Kaja. Poza kamerami musi pokazywać jej prawdziwy wstrętny charakter, pokazuje swoje prawdziwe oblicze. Jedziecie po laweciarzu ale gdybyśmy sie dowiedzieli jaka jest kaja naprawdę to wszystkim by rura zmiękła

I gdzie jest ta zagranica? XD
To ja mowie sprawdzam. Gdzie konkretnie wyjedziecie i gdzie beda wam wiecej placic i bedziecie miec lepsza jakosc zycia? Slucham
#medycyna #zarobki #emigracja
Okulista - £4000 na reke (20 000zl)
Lekarz ogolny - £4700 na reke (23 000 zl)
Ortopeda - £6000 - 7100 na reke (30 000 - 35 000zl)
I
no to pytam gdzie beda emigrowac w takim razie
Typowe prolskie myślenie przez pryzmat cyferek, na które muszą robić pół roku, ale za to w robocie mają zero odpowiedzialności bo taśma/magazyn rozumie i wybacza nawet jak przyjdą porobieni w 3 d--y.
a polska pijawka dostaje prawie połowę z wszystkich świadczeń; i pacjent jakieś marne 30%, w tym jeszcze musi zmieścić się dofinansowanie leków.
Tymczasem jeśli spojrzy się na statystyki, to wychodzi na to że lekarze w Niemczech zarabiają prawie 2x więcej
@tellet: teraz piszesz dokladnie tak jak mysli i postepuja spora czeac lekarzy.
Ocenianie innych przez pryzmat kasy i wykonywanego zawodu.
Do tego z poczuciem wyzszosci, ktoremu towarzyszy pogarda ze taki snieciowy smiec smie w ogole jasnie panu czas
- czyli po pierwsze znaczne zwiększenie nakładu na ubezpieczenia, po drugie obniżenie płac do przystającej
@Bipolar-: Porada specjalisty w Niemczech kosztuje 100 Euro w Polsce 400 - 450zł taniej ciężko o dobrego lekarza.
Zarobki lekarzy są zrównane.
To samo się tyczy już gastronomi czy hoteli. W przeliczeniu na euro posiłek minimum 10 - 13 euro.
Nasze zarobki poprzez c-----y stan waluty i politykę rozdawnictwa
Ucisk biedoty, co trzeci zarabia 2800, bogacze nas wyzyskuja, uprzywilejowana kasta.
No jak z jakiejś ulotki propagandowej.
@Bipolar-: przecież już to robił, prawie się w spermie potopił przy okazji s------n
Własna rodzina na ciebie pluje, chyba czas się zastanowić nad sobą (・へ・)
dobre uwagi.
O słodka naiwności. To jedź do UK gdzie Polakami się szczuje w mediach a Reform idzie na wygrane wybory. Na pewno tam angielska patologa nie będzie cię wyzywać.
Ale rodziców i rodzeństwo pewnie zobaczysz z 50 razy do końca życia jak się wyprowadzis za granicę. Fajnie? Większości ludzi siada to na banie i chcą wracać. Jesli myślisz, że Anglicy albo Niemcy będą cię szanować i traktować na równi ze sobą to też się rozczarujesz.