Wpis z mikrobloga

• 1
Jakim masochistą trzeba być, żeby tak się dać dymać przed Paradox

@gwyddbwyll: ale wiesz, że już nie ma chowania mechanik za płatnymi DLC? DLC to będzie tylko flavor do krajów/regionów. Nie chcesz grać w Azji, to nie kupujesz DLC bo nie ma po co, a nowe mechaniki dostaniesz z darmowym patchem. To jest dość uczciwe podejście gwarantujące kolejną dekadę rozwoju gry, a z każdej strony słychać, że to jest doskonała
  • Odpowiedz
@Drmscape2: właściwie to wsadzili prawie wszystkie mechaniki z EU4 ze wszystkimi dlc do eu5 podstawki, prócz tego zaimplementowali system popów i ekonomii z vic3 oraz szczyptę contentu z ck3.
Jedyne i w sumie najważniejsze o co można mieć obawy to słaba optymalizacja, może być powtórka ze Stellarisa - mid oraz end game może być niegrywalny nawet na porządnym sprzęcie, z czasem to pewnie ogarną.

Tak, kupiłem i zostałem wydymany (
  • Odpowiedz
  • 1
Skąd takie info, że nie będzie chowania mechanik za DLC?

@bachuxd: Zrobili to nawet wstecznie w eu4 dodając kluczowe mechaniki z DLC wszystkim w darmowym patchu i taki model też funkcjonuje w chociażby Vic3. Jasne, może się okazać, że DLC doda jakiemuś krajowi w ramach jakiejś mechaniki dodatkową opcję, ale sama mechanika zawsze będzie dostępna dla wszystkich z samą podstawką.
Nie będzie na przykład tak jak w eu4 na pewnym
  • Odpowiedz
@Drmscape2: Przecież w vic 3 są normalnie DLC, które dodają imo dość ważne mechaniki takie jak inwestycje zagraniczne, dodatkowe mechaniki dla kompanii i pewnie z czasem będzie tego tylko więcej.

Ja tam osobiście nie mam nic przeciwko takiemu rozwiązaniu, ale no mylisz się po prostu.
  • Odpowiedz
  • 0
@bachuxd: Przecież wszystkie mechaniki dostałeś w darmowym patchu, a to o czym mówisz to są ewentualnie dodatkowe opcje, które nie zmieniają gry zasadniczo. Czyli dokładnie to o czym pisałem tutaj:

Jasne, może się okazać, że DLC doda jakiemuś krajowi w ramach jakiejś mechaniki dodatkową opcję
  • Odpowiedz
@Drmscape2: Kurde stary, ale to o czym Ty piszesz w ogóle nie ma żadnego odzwierciedlenia w rzeczywistości i nawet sam pdx nigdy nie twierdził, że nie będzie chował żadnych mechanik za dlc. Także na prawdę nie rozumiem skąd u Ciebie takie przekonanie.

Jasne, może się okazać, że DLC doda jakiemuś krajowi w ramach jakiejś mechaniki dodatkową opcję

Ostatnie dwa większe DLC do vic 3 dodały mechaniki nie dla konkretnych krajów,
  • Odpowiedz