Ponad 10 mln sprzedanych sztuk Switcha 2, ale to zapierdziela. ( ͡°͜ʖ͡°) Mamy 4 miesiące od premiery i jesteśmy przed BF i świętami.
W 4 miesiące Switchów 2 sprzedało się 2 razy więcej niż SteamDecków przez 4 lata. (Trochę to mówi o giereczkowej banieczce, bo w niej czasami człowiek może zapomnieć, że SD to nisza).
Lecimy na kolejną konsolę ponad 150 mln sztuk. I jest mocny sygnał od początku konsolki, że trzeba przygotowywać tyle portów nowych gier ile się da. I to jest takie potwierdzenie, że generacja PS5/XS będzie bazą na kolejne... może i 10 lat. Taka baza pozwala na skalowalność gier pod Switcha 2. I przede wszystkim będzie dawać największą bazę klientów. ( ͡°͜ʖ͡°)
(Z tym Steamdeckiem to tak zaokrąglone w górę, na nadchodzącą 4 rocznicę niekoniecznie dobiją do 5 mln)
@Theos: 2030 to najprawdopodobniej okolice serii RTX 7000 i kolejne zejście z wielkością procesu technologicznego. Obecnie PS5 to jakieś 1/3 takiego RTX 5070. Praktycznie każdy nowy tv to 4k. Coraz to bardziej rozwinięte systemy skalowania. Do tego wiek konsoli zbliżający się do dekady. Nieznany wpływ AI w kolejnych latach. Imo to będą lata kolejnej generacji.
@winsxspl: Jak k---a bez softu? Przecież już kilka gier pod NS2 weszło i kolejne będą dawane w następnych miesiącach. Czego ty chcesz? Premiery co miesiąc na skale Mario 3D i Zeldy? XD
@NoblePhantasm: PS4 wyszło w 2013. Jeszcze długo dostawało gry i chyba nawet call of duty dalej robi port pod tego starocia. To, że RTX7000 będzie prawdopodobnie w 2030 nie zmienia dużo bo ten sprzęt jeszcze trzeba kupić. Nie mówiąc o tym, że hajsu na optymalizację jak zawsze nie ma i nie będzie bo po c--j marnować hajs na takie pierdoły. Na konsoli będzie jako tako działać, a na PC ludzie
@Theos: 2030 to najprawdopodobniej okolice serii RTX 7000 i kolejne zejście z wielkością procesu technologicznego. Obecnie PS5 to jakieś 1/3 takiego RTX 5070. Praktycznie każdy nowy tv to 4k. Coraz to bardziej rozwinięte systemy skalowania. Do tego wiek konsoli zbliżający się do dekady. Nieznany wpływ AI w kolejnych latach. Imo to będą lata kolejnej generacji.
@NoblePhantasm rozwój technologiczny (zdecydowanie wolniejszy niż w poprzedniej dekadzie) nie ma znaczenia. Liczy się klient.
@winsxspl: GOTY małpa jest. Dla mnie to był po prostu upgrade, bo miałem oleda, a że switch 2 odpala wszystkie moje pudełka ze s1 + gry na s2 to był to rozsądny zakup.
@Theos: ja chce kupić ns2, ale Mario kart nigdy do mnie nie przemawial. Moze jakbym miał ludzi aby razem grać... A sam tryb jazdy prosto też mnie bardziej by wkurzał niż dawaj frajdę.
Ale nintnedo pewnie walnie jakieś mocne premiery na grudzień, więc wtedy bedzie warto pomyśleć ponownie nad kupnem ns2.
jakie polskie słodycze/przysmaki mogę kupić ludziom, którzy nigdy nic polskiego nie jedli? myślałam nad kabanosami, polskimi ogórasami i kisielem, ale co jeszcze mogłabym kupić to nie wiem
W 4 miesiące Switchów 2 sprzedało się 2 razy więcej niż SteamDecków przez 4 lata. (Trochę to mówi o giereczkowej banieczce, bo w niej czasami człowiek może zapomnieć, że SD to nisza).
Lecimy na kolejną konsolę ponad 150 mln sztuk. I jest mocny sygnał od początku konsolki, że trzeba przygotowywać tyle portów nowych gier ile się da. I to jest takie potwierdzenie, że generacja PS5/XS będzie bazą na kolejne... może i 10 lat. Taka baza pozwala na skalowalność gier pod Switcha 2. I przede wszystkim będzie dawać największą bazę klientów. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
(Z tym Steamdeckiem to tak zaokrąglone w górę, na nadchodzącą 4 rocznicę niekoniecznie dobiją do 5 mln)
#nintendoswitch #nintendoswitch2 #konsole
źródło: Screenshot-2025-11-04-at-10-01-36-AM
Pobierz@winsxspl: smieszniejsze to kupowanie ps5 na ktore tez nic nie ma.
jako PSiarz, doslownie kupowanie switcha ma wiekszy sens bo przynajmniej wiesz ze nintendo zrobi na to dobre gry.
@harrame: xdd
@Theos: Zawołaj za 4-5 lat
To, że RTX7000 będzie prawdopodobnie w 2030 nie zmienia dużo bo ten sprzęt jeszcze trzeba kupić. Nie mówiąc o tym, że hajsu na optymalizację jak zawsze nie ma i nie będzie bo po c--j marnować hajs na takie pierdoły. Na konsoli będzie jako tako działać, a na PC ludzie
@NoblePhantasm rozwój technologiczny (zdecydowanie wolniejszy niż w poprzedniej dekadzie) nie ma znaczenia. Liczy się klient.
A sam tryb jazdy prosto też mnie bardziej by wkurzał niż dawaj frajdę.
Ale nintnedo pewnie walnie jakieś mocne premiery na grudzień, więc wtedy bedzie warto pomyśleć ponownie nad kupnem ns2.