Wpis z mikrobloga

@sudiczka: serio? To jak to jest z tym limitem wagowym podnoszenia przedmiotów?

A w przypadku wojny to pewnie obie płcie mają wybór, prawda?

O takiej trywialnej sprawie jak równy wiek emerytalny nawet nie będę wspominał.

@krystian-stepaniak, im chodzi o to, że jak dały się zalać jakiemuś Sebie na dysce w gimbie, a ten jak zalał to poszedł do ziomków to one wychowają syna tak, że nawet po spuszczeniu
  • Odpowiedz
@abwgd: Ale ja nie piszę jakie są realia, tylko czego uczą świadome matki.

Limit jest równy- obie płcie mają taki, jaki mogą nosić bez szkody dla swojego organizmu.
W przypadku wojny mobilizacja powinna obejmować obie płcie, z wyłączeniem matek.
Wiek emerytalny powinien być zrównany, można rozważyć 1 rok w dół za każde dziecko.
  • Odpowiedz
@Rysiek1534: W Polsce jest gorzej, mężczyźni nie mają tutaj wpływów czy kapitału kulturowego wynikającego z historycznego patriarchatu, u nas równość płci weszła dużo wcześniej i w dodatku wcześniej procentowo dużo więcej było chłopów i roboli niż na zachodzie, jedynie może świadomość problemu jest mniejsza póki co.
  • Odpowiedz
@krystian-stepaniak będą popychadłami 1000x bardziej niż kiedykolwiek ja byłem. Przyszła synowa z pełnym pakietem przemocy psychicznie, manipulacji itp. przerobi tak syneczka że lapdensa zatańczy na własnym grobie - posłusznie! Jak na kundla księżniczki przystało
  • Odpowiedz
@sudiczka: przecież są chłopy, którzy ważą 50 kg i czemu oni mają mieć wyższe normy, niż baby, które ważą 70 kg? Bo majom siurka?

A jak z wiekiem emerytalnym pary, w kt9rej baba poroniła, albo u par, które są bezpłodne?

Nie masz 'przepisu' na równość tylko stosujesz zagrywki.
  • Odpowiedz
@Blaskun: ojacieniemoge chłopca może zychowywac gejuchhh na zachodzie, nie to co u nas, dziecko powinno byc n--------e pasem przez pijanego ojca i uniżone do roli psa przez agresywną matkę a nie teeee geje
  • Odpowiedz
@sudiczka, a czyli traktowanie każdego równo oznacza nierówność.
Dzięki, kolejny raz rozmowy o równości z ludźmi mnie nie zawiodły.

No, jak weźmiemy skinnyfata 50kg z wysportowaną 70kg to będzie różnica.
  • Odpowiedz
@abwgd: Typie, jak chcesz świata, w którym ponad 8 miliardów ludzi jest traktowanych równo, to chyba musisz wyjechać w Bieszczady i zarzucić kwasa po prostu. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

No, jak weźmiemy skinnyfata 50kg z wysportowaną 70kg to będzie różnica.

To taki skinnyfat powinien szukać roboty, tam gdzie nie musi dźwigać. A jak nie ma takiej możliwości, to porozmawiać z przełożonym, że nie jest w stanie
  • Odpowiedz
@abwgd: A tak jeszcze z ciekawości- jakie Ty widzisz rozwiązanie na te limity wagowe, tak, żeby według Ciebie było równo? Bardzo mnie to ciekawi.

Ja mam dwa rozwiązania, żeby było IDEALNIE równo, ale myślę, że nie spodobały by się zarówno kobietom jak i mężczyznom. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz