Temat REPARACJI, czyli przykład konserwatywnego populizmu i mieszania ludziom w głowach który dzisiejsi rządzący chcąc nie chcąc muszą podtrzymywać. Niemcy wypłaciły Polsce reparacje, a zagarnął je w większości Związek Radziecki, więc czemu Polskie konserwy nie kierują wzroku na Rosję jeśli chodzi o zwrot pieniędzy? Nie wiem, ale się domyślam
@xiv7: chyba nie za bardzo jesteś w temacie reparacji. Niemcy tego tematu się boją, bo wiedzą że zostało to zmiecione pod dywan. Ale trupowi wystają nogi
Niemcy tego tematu się boją, bo wiedzą że zostało to zmiecione pod dywan.
@inkill: ale skisłem xD niemcy od dekad już zapomnieli o tym temacie, a jakbyś zapytał młodego niemca czy powinni dać nam reparacje to by się zapytali za co
@krakenoslaw: to czy można czy nie jest zawsze otwartą kwestią. Wystarczy grzać temat, żeby nie zapomnieli. Wyciągać tę kratę np jak będą chcieli znowu lizać rowa ruskim w zamian za tanią ropę czy gaz i reaktywację NS 1, 2 czy 3. Obecny brak możliwości zmuszenia ich do zapłaty jest słabość polskiego rządu i dyplomacji, a nie braku podstawy prawnej czy historycznej
@inkill: ale czemu skupiać się na nich skoro wypłacili reparacje tak jak ustaliła społeczność międzynarodowa, a nie od Rosji domagać się tych zagrabionych pieniędzy z reparacji?
#polityka #bekazpisu
źródło: images
Pobierz@inkill: ale skisłem xD niemcy od dekad już zapomnieli o tym temacie, a jakbyś zapytał młodego niemca czy powinni dać nam reparacje to by się zapytali za co
mlodzi niemcy mają do reparacji to, że pozwolą swoim politykom zapomnieć o sprawie