Wpis z mikrobloga

od jakiego poziomu zarobków opłaca się przejść na b2b? #pracbaza #praca może nie #pracait ani #programista15k ale cała branża bazuje na b2b to może ktoś podzili sie rozważaniami ¯\(ツ)/¯ będe wdzięczny za każdą odpowiedź bo dostałem ofertę gdzie otwarcie działalności jest koniecznością a nie wiem ile realnie musiałbym mieć na fakturze by to sie spinało i czy realnie jest szansa że tyle mógłbym dostać
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kureci_paratko: mówisz o kwotach netto czy brutto? obecnie mam te 7k netto na uop dostałem oferte na innym stanowisku jeszcze bez widełek finansowych. tzn na linkedinie napisał kierownik nowopowstającego biura że "oferują więcej niż nasza szanowna konkurencja również w kwestiach wynagrodzenia" i zastanawiam sie ile musiałby mi zaoferować by b2b było dla mnie opłacalne
  • Odpowiedz
@kureci_paratko: jutro się dowiem szczegółów praca polega głównie na prowizjach - obsługa leasingów firmowych ale zakładam że oferte odrzuce bo nie widze świata w którym od tak rzucają 8-9k podstawy + premie dla osoby która z obsługą klientów korporacyjnych ma zerowe doświadczenia. tak czy inaczej przejść sie chyba nie zaszkodzi a nuż się zaskocze ¯\(ツ)/¯ dzięki za odpowiedź
  • Odpowiedz
@asdfqwerty123 nie ma za co. Nie odrzucaj oferty, powiedz, że aktualnie masz więcej i lepsze warunki, a jeżeli będą potrzebować to w przyszłości mogą się odezwać.
U mnie kilka osób zrobiła firma w ch ... Oferowali 50k właśnie na B2B... Tylko, że rabialismy 36-42k. Kilka osób się zgodziło, przeszło i wielki szok jak byli na chorobowym czy przyszło do opłacenia podatków ;) Dla mnie B2B musi być dwukrotnością mojej aktualnej pensji
  • Odpowiedz
7k netto na uop

@asdfqwerty123: 7k netto na uop to jest 11.7k kosztów pracodawcy, czyli musisz mieć co najmniej 11.7k netto na b2b, żeby to się tobie opłacało (a nie pracodawcy). przy czym jeśli to jest czyste b2b bez żadnych urlopów, to dodaj do tego z 10%+. więc tak realnie pracodawca musiałby dać minimum 13k netto na b2b, żeby ci się to opłacało - ale w praktyce więcej, bo jednak
  • Odpowiedz
@ly000: chyba nie :) za 4.7k miesięcznie olewam te 2 tygodnie płatnego urlopu w roku, masz rocznie ponad 50k więcej, oczywiście połowa z tego to podatek + ZUS ale i tak się opłaca, 25k jest warte więcej niż 3.5k ekwiwalentu za urlop
  • Odpowiedz
@asdfqwerty123: 15k netto można zacząć się zastanawiać jeśli nie przeszkadza Ci bezpłatny urlop niespodzianka, sporo niższa zdolność kredytowa i pewnie w najbliższych latach i tak trucie d--y od skarbówki i przymusowa konwersja na UoP. To wszystko zakładając że sam sobie ogarniesz księgowość
  • Odpowiedz