Aktywne Wpisy

Hatsuban +332
Czy można już zdelegalizować @NewsweekPolska ? #logikarozowychpaskow
źródło: 575504387_1590824168991269_8086323735960096552_n
Pobierz
PorkaTurbo +410
#turboobrazki #portugalia #madera Fanal, położony na północno-zachodnim krańcu maderskiego płaskowyżu Paul da Serra, to jedno z najbardziej niezwykłych miejsc Atlantyku.
Gęsta mgła, powykręcane pnie i drzewa porośnięte mchem. Ten las jest częścią maderskiej Laurisilvy - reliktu dawnych lasów wawrzynolistnych, które w trzeciorzędzie porastały znaczną część Europy oraz rejony wokół Morza Śródziemnego. Do naszych czasów przetrwały jedynie na Maderze, Azorach i Wyspach Kanaryjskich.
Spacer tu daje poczucie
Gęsta mgła, powykręcane pnie i drzewa porośnięte mchem. Ten las jest częścią maderskiej Laurisilvy - reliktu dawnych lasów wawrzynolistnych, które w trzeciorzędzie porastały znaczną część Europy oraz rejony wokół Morza Śródziemnego. Do naszych czasów przetrwały jedynie na Maderze, Azorach i Wyspach Kanaryjskich.
Spacer tu daje poczucie
źródło: madera (4)
Pobierz

W sumie dobre porównanie, bo to tak, jakby ktoś mówił o sobie, że jest fanem kopanej, bo ogląda mecz repry raz na parę lat. A, i ma jeszcze jeden, taki z 1974 ulubiony, który katuje w kółko.
I nawet nie mówię, że z rpgami jest jakoś zajebiście, bo wychodzi ich zdecydowanie za mało, ale nie ma żadnego obniżenia jakości generalnie.
Chyba, że dla niego rpg to są DSy czy inne zręcznościówki, to ja nie mam pytań XDDD
#kiszak
Nie bede sie rozwodzil nad gameplayem, ale nawet czysto fabularnie gatunek polecial w dol.
@june_of_44: Główny problem jest taki, że przedstawiciele samozwańczej ''ludologii'' to są w większości ludzie tworzący sobie jakiś mit o swojej niesamowitej zajebistości w który wyłącznie wierzą oni sami, do tego oni wszyscy mają jakiś syndrom oblężonej twierdzy. To, że udajesz iż znacz się na jednym gatunku gier
To jak gry sa odbierane mnie nie interesuje, bo ludzie kazdy crap spropsuja.
Jesli chcesz mi powiedziec, ze obecne wieksze rpgi trzymaja poziom kotorow, nwn, bg, id, gothica, czy
@T0pi5: przecież w ogóle się percepcja zmieniła, tamte gry miały budżet dzisiejszych indyków. Jak bardzo klasyczne się okażą dzisiejsze rpgi to się okaże po latach. Ale póki co te co wymieniłem już powoli podchodzą do klasyki i to nie tylko moje zdanie, raczej popularna opinia
@june_of_44 przeciez w wielu z tych gier te wady sa masowo w recenzjach punktowane (jak chociazby, ze w encased po 1 akcie jakosc gry leci na leb).
To ze gra ma 95% (zreszta zarowno pathfindery i encased to 70-80%, wiec jak na steama
@T0pi5: w ogóle nie mówię o ocenach na steam, dla fanów gatunku są niemiarodajne
2. No nigdzie nie mowie, ze wszystkie te gry sie zajebiscie zestarzaly (chociaz w nevera enhanced gralem pare lat temu i gralo sie spoko). Gry nalezy oceniac z perspektywy czasow i wlasnie na niekorzysc obecnych tytulow dziala przewaga czasu, ktorej nie wykorzystuja. Poe tez imo kuleje jesli chodzi o
@T0pi5: Wspominam tez o całej mechanice rozgrywki, Na te wszystkie rzuty obronne na atak itp masz marginalny wpływ, tak samo na rozwój postaci gra z awansem daje kilka hp, lepszy modyfikator ataku i nowe sloty na czary - gdzie tu zabawa? Teraz mi sie przypomniało! W dodatku do bg2 pojawiły sie
Spoko, że gry odchodzą od systemów d&d tworząc unikalne zasady/możliwości w swoich grach, ale bardzo często cierpi na tym głębia rozwoju tych postaci.