Wpis z mikrobloga

boże mam tak serdzecznie dość internetu, tak bardzo tęsknie za latami 2009-2013, internet był takim fajnym miejscem wtedy a teraz na każdym kroku jakiś AI slop, przygłup co pozjadał wszystkie rozumy, redpillarze vs feministki, boty, scamy, onlyfansy, KAŻDE social media mają wbudowane dokładnie te same funkcje co reszta, szortsy, reelsy, tiktoki, ten sam filmik widzisz dziesięć razy w pięciu różnych miejscach bo jest jakiś trend albo drama, nawet zdjęcia cycków to j----a nuda bo są na każdym kroku, niedługo usuwam całą swoją obecność z internetu bo z każdym dniem czuje się głupszy
dreamcore - boże mam tak serdzecznie dość internetu, tak bardzo tęsknie za latami 200...

źródło: fe015d5487c82c68aa4d8c007e39af0e

Pobierz
  • 53
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

KAŻDE social media mają wbudowane dokładnie te same funkcje co reszta

Nie no, wykop jest inny. Wykop nie ma 90% funkcji jakie mają nowoczesne social media ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@dreamcore: widziałem niedawno wywiad z kimś z branży filmowej w stanach i on wprost mówił że scenariusze seriali są pisane w ten sposób że trzeba brać po uwagę że ludzie grzebią w telefonie w trakcie oglądania więc każda scena musi mieć dialogi które wprost opisują co się dzieje. Imo jest to jeden z czynników przez które nie da się tego gówna oglądać
  • Odpowiedz
@dreamcore: uwaga podaje odpowiedz: popularyzacja. Zeszmacenie.

Od czasu jak nawet laski zaczęły używać internetu na co dzień a nie tylko nerdy to zaczęło się ścierwic. Reklamodawcy wjechali na pełnej, korpo zaczęło widzieć kasę w internecie i zaczęliśmy lecieć w dół.
dr-proktor - @dreamcore: uwaga podaje odpowiedz: popularyzacja. Zeszmacenie.

Od czas...

źródło: 1000023775

Pobierz
  • Odpowiedz
@dreamcore: Z internetem dzieje się to samo co z telewizją. Głupota się najlepiej sprzedaje, a i ludzie też chcą być głupi. Żaden rozwój technologii nie zniszczył internetu, ludzie sami go zniszczyli.
eeehhh - @dreamcore: Z internetem dzieje się to samo co z telewizją. Głupota się najl...
  • Odpowiedz
@dreamcore: Ja bym dodał, że mało jest twórców, którzy nie atakują setką filmów miesięcznie. Nawet jeśli coś lubisz to nie nadążasz oglądać i przetrawić filmu, bo już wjeżdża kolejny. Nawet jeśli pomysł na niego nie jest zbyt dobry to terminy gonią.
  • Odpowiedz
@dreamcore: Na dodatek stary dobry content jest regularnie usuwany z internetu albo ukrywany przez algorytm. Nawet w ciągu 10 lat mam wrażenie że przepadła ogromna ilość wartościowych treści ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@dreamcore: Zamiast narzekać, to zrób detoks od internetu, telefonu, social mediów i zobaczysz, że da się do tego wrócić xD Widzę jaki jest internet, ale nie daje sobie zepsuć moich pasji, więc na kompie siedzę z godzinę w internecie, by poczytać wypok i memy, na SM czasem cały dzień nie wchodzę, jak gram w gry, czytam, oglądam YT, to telefon odkładam i w ogóle po niego nie sięgam, by się
  • Odpowiedz
@dreamcore: Główne obszary internetu obecnie to narzędzia atakujące i przechwycające naszą uwagę dla pieniędzy. Ale może da się znaleźć gdzieś zakątki internetu działające jak dawniej, i korzystać z nich w sposób bardziej ludzki? Sam nie wiem jak sklasyfikować Wykop. Wydaje się mieć mniejsze tempo niż media społecznościowe, ale ma jakieś aspekty uzależniające, jak niekończąca się lista znalezisk, którą mózg chce przeglądać, bo może gdzieś niżej będzie coś ciekawego, zatem pojawia
  • Odpowiedz