Aktywne Wpisy

tesknilam_ +772
Nauczyciele często powtarzali, że w dorosłym życiu będzie nam brakować szkoły i życia bez obowiązków. No i tak powiem szczerze, że już to dorosłe życie, mimo że trudne, jest i tak lepsze dla mnie niż katorga którą przeżywałam w podstawówce czy w LO.
Sztuczne znajomości, codzienny stres którego nie umiem porównać do żadnego innego, prac domowe, no i wiek, w którym inaczej postrzega się rzeczywistość. A Wy jak macie z tym? #
Sztuczne znajomości, codzienny stres którego nie umiem porównać do żadnego innego, prac domowe, no i wiek, w którym inaczej postrzega się rzeczywistość. A Wy jak macie z tym? #

ogurkiszony75 +753
źródło: temp_file6364110403219876580
Pobierz

źródło: fe015d5487c82c68aa4d8c007e39af0e
PobierzOd 2022 stopniowo ograniczam aktywność w necie, nawet z wykopu korzystam falami.
Rzecz która zrobiłam, to sobie wypisałam wszystkie strony z których korzystam na stałe (mail, YT, FB, Messenger, wykop,instagram agregatory typu Joe monster, Kwejk) po czym rozpisalam sobie jakie będą najbardziej negatywne skutki pozbycia się tych portali.
Ja kiedy zauważam, że staje się w kwestii takich np filmów Osłem Buridana, to mam jakiś schemat, którego mogę się chwycić jak kotwicy (Jeżeli nie wybiorę filmu przez 10
Ostatni protip, mi pomógł, ale Tobie nie musi. Piszę sobie pamiętnik, z tym że jest on bardzo techniczny. Ostatnie strony to miejsce gdzie mam rozpisane: Treningi, (data, czas, dystans, tempo), Ilość kalorii, Przeczytane książki, Obejrzane Filmy, odbyte podróże dalsze niż 16 km (bo tyle mam do pracy). Piszę też dzień po dniu technicznie.
Pomaga to
@dreamcore: Żałuj kolego że nie widziałeś internetu 10 lat wcześniej, w latach 1999-2005. Dosłownie był nieskalany kapitalizmem. Jedyne reklamy jakie były na stronach to bannery z innymi ciekawymi stronami. Masa list dyskusyjnych, wszyscy byli merytoryczni, a jednocześnie czasem padały jakieś żarciki. Poziom dyskusji, debaty w internecie był tak wysoki że nawet jak się tam wchodziło to ten nastrój się
@dreamcore: pewnie następny krok to obowiązek założenia jakiegoś e-konta przy pomocy weryfikacji dowodu, żeby wejść nawet na pogodynke czy otodom, dlatego ja też się z tego czarciego miejsca powoli ewakuuje
obecnie zgrywam na tablet wszystkie swoje pdf'y i archiwalne dokumenty
czyli zaczniesz chodzić do okienka w banku, albo na pocztę, żeby rachunki zapłacić? Zrezygnujesz z możliwości kontaktu poprzez komunikatory, a przejdziesz na tradycyjne połączenia telefoniczne? Zamiast korzystać z kursów online, kupna e-booków będziesz chodził do fizycznych szkół tylko i do bibliotek/księgarni? Zamiast podcastów tylko radio? Przestaniesz kupować/suby muzyki i wrócisz do fizycznych
@toszamono: normik slop zjada internet, social media były początkiem końca
@Hellicon I tak, i nie. Bo jednak już forów hobbystycznych w starym stylu nie znajdziesz. Są ohydne grupki na fb.