@GomiGomi a tak już nieironicznie to scrum masterow sie obecnie wszedzie zwalnia w pierwszej kolejnosci, firmy sie zorientowały ze ci ludzie nic nie robia oprocz zadawania pytan na daily
@OddajButa123 tak myślałem też, to są posty z wczoraj jednej HRówy, które mi się notorycznie wyświetlają; moje obserwacje dotyczące zwolnień ostatnio są takie, że albo całe działy - jeśli migracja do Indii lub porzucenie projektu albo dosłownie random();
@model_trzy_zmianowy lata temu pracowałem w alfonsiarni i zrobił się niesamowity raban kiedyś, bo szefowi QA wpadła w ręce faktura Scrum Masterki i różnica była naprawdę niewielka -.-
@GomiGomi: Jak klient z USA płaci za scrumastera, to kontraktornia zatrudni takiego trutnia, bo mają na nim marżę. Jak nie wpierdziela się w pracę programistów i gdzieś tam pozwala na spotkaniach wylać swoje żale na to co nie działa w teamie to spoko, nie mam problemu do takiego człowieka, tylko niech nie pyta jakim zwierzęciem się czuję.
Jak tak Kamilki? Gotowi na retro?
Kolejny dowód na to, że gram dynaminy lepszy niż skill techniczny i przemądrzałe miny.
źródło: image_picker_CC146AB5-70FA-4B46-BB52-3290B62B85AC-91076-000021DA6289C6A2
Pobierzźródło: image_picker_995C39C7-AF2E-422F-89FB-8D78353A0079-91076-000021DA441D9EAF
Pobierzźródło: image
Pobierz@GomiGomi: jak masz 100 ludzi o tych samych kompetencjach a potrzebujesz z nich 20 i każdy ma takie same skille to random jedyne wyjście
@GomiGomi: i jak sie skonczyla ta sytuacja?
@OddajButa123: Mój tylko prowadzi retro xD
@GomiGomi: jedyne AI, ktore realnie zagraza polskim informatykom to Another Indian