Wpis z mikrobloga

✨️ Dlaczego nie mogę się doczekać ślubu?
Powiedźcie mi czy mi odbija czy nie. Jestem z dziewczyną od 6 lat, dwa lata temu przyjęła zaręczyny i co podnoszę temat ślubu to słyszę, że najpierw mieszkanie musimy wziąć wspólnie na kredyt, a później się ślub szybko ogarnie bo przecież co to za problem załatwić ślub cywilny i małą salkę. Nie wiem dlaczego, ale wyczuwam już jakiś podstęp. Przecież możemy wziąć ślub i jako małżeństwo odkładać na wkład własny. Po co to dłużej przeciągać? Przecież zakup mieszkania po ślubie jest łatwiejszy? Nie ma później problemu z podziałem majątku i dziedziczeniem.

#zwiazki #zwiazek #slub #kredyt

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@thorgoth: z reguły to kobiety prą na ślub, jak kobiecie nie śpieszno po tylu latach związku do ślubu to dziwne, pachnie wahaniem, niezdecydowaniem, znudzeniem i szukaniem lepszej opcji
  • Odpowiedz
@centerario: znam cała masę kobiet które nie mają żadnej presji na ślub, to całkiem normalna sprawa.
Ślub bierzesz po cos, a nie "bo tak".

Tu duzo ciekawsza jest kwestia czemu chlop ma presję na obrączkowanie. Ma stany lękowe ze bez ślubu baba odejdzie?
Jeżeli tak faktycznie jest, to związek i tak jest slaby i nie przetrwa próby czasu
  • Odpowiedz
@mirko_anonim wg mnie odwlekanie tematu ślubu po zaręczynach raczej świadczy że ona raczej nie chce być z Tobą ale nie czuje by miała kogoś lepszego znaleźć więc to przeciąga w nieskończoność. Coś jest w waszej relacji co ja realnie stopuje. Brak zaufania, jakieś nierozwiązane konflikty czy cokolwiek innego co musicie rozwiązać by blokada przed ślubem się zwolniła albo po prostu jest ona z Tobą z braku laku
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: spytaj się narzeczonej jak widzi zakup mieszkania przed ślubem czyli czyja własność itp jak powie że mieszkanie ma być na nią bo ty np. masz co odziedziczyć to od razu możesz od niej uciekać xd
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
czysty-filantrop-38: spadek dzieci chyba normalnie dostają, niezależnie od ślubu. Więc nie widzę powodu by urzędnik dał papierek, można indywidualnie sobie obiecać wierność i ma to większą wartość niż papierek, który niczego nie gwarantuje, rozwód istnieje.

Możliwe, że ona podobnie nie przejmuje się formalizmami i przekłada tylko by imprezę zrobić w dogodnym terminie.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
fascynujący-teoretyk-90: OP:

@thorgoth: Bo mam 35 lat a ona 32 i już czas najwyższy się ustatkować i zacząć realizować dalsze życie a nie wisieć w zaręczeniu
@moll No bardzo, nie rozumiem w ogóle tej ścieżki najpierw kredyt, potem ślub? Bez sensu
@sberatel Raczej ja
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: jeżeli przez "ustatkowanie sie" rozumiesz podpisanie jakiegoś papierka i wypicie wódeczki na weselu, to mentalnie masz 15 lat a nie 35

To czy twoj związek jest powazny zależy od waszego stosunku do niego a nie od wpisu w USC
  • Odpowiedz