Aktywne Wpisy
Hurr durr ceny mieszkań spadają. Tymczasem rzeczywistość. Mieszkanie z lat 70 do generalnego remontu, bez miejsca parkingowego, z czynszem na poziomie 1000 zł miesięcznie sprzedane w 6 godzin od wystawienia ogłoszenia. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zadzwoniłem 30 minut po wystawieniu ogłoszenia i umówiłem się na oglądanie dzisiaj po pracy o godzinie 17. O 13 dostałem telefon, że już sprzedane za gotówkę. ¯\(ツ)/¯
#warszawa #nieruchomosci
Zadzwoniłem 30 minut po wystawieniu ogłoszenia i umówiłem się na oglądanie dzisiaj po pracy o godzinie 17. O 13 dostałem telefon, że już sprzedane za gotówkę. ¯\(ツ)/¯
#warszawa #nieruchomosci
źródło: 1000017021
Pobierz
Petsyk +1155

Powiedźcie mi czy mi odbija czy nie. Jestem z dziewczyną od 6 lat, dwa lata temu przyjęła zaręczyny i co podnoszę temat ślubu to słyszę, że najpierw mieszkanie musimy wziąć wspólnie na kredyt, a później się ślub szybko ogarnie bo przecież co to za problem załatwić ślub cywilny i małą salkę. Nie wiem dlaczego, ale wyczuwam już jakiś podstęp. Przecież możemy wziąć ślub i jako małżeństwo odkładać na wkład własny. Po co to dłużej przeciągać? Przecież zakup mieszkania po ślubie jest łatwiejszy? Nie ma później problemu z podziałem majątku i dziedziczeniem.
#zwiazki #zwiazek #slub #kredyt
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
Ślub bierzesz po cos, a nie "bo tak".
Tu duzo ciekawsza jest kwestia czemu chlop ma presję na obrączkowanie. Ma stany lękowe ze bez ślubu baba odejdzie?
Jeżeli tak faktycznie jest, to związek i tak jest slaby i nie przetrwa próby czasu
Możliwe, że ona podobnie nie przejmuje się formalizmami i przekłada tylko by imprezę zrobić w dogodnym terminie.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
@thorgoth: Bo mam 35 lat a ona 32 i już czas najwyższy się ustatkować i zacząć realizować dalsze życie a nie wisieć w zaręczeniu
@moll No bardzo, nie rozumiem w ogóle tej ścieżki najpierw kredyt, potem ślub? Bez sensu
@sberatel Raczej ja
To czy twoj związek jest powazny zależy od waszego stosunku do niego a nie od wpisu w USC