Wpis z mikrobloga

Czy byłby ktoś chętny na obserwowanie #alfabetgieldowy ?

Wpadłem na pomysł, gdzie co miesiąc będę wybierał spółkę, bez żadnej analizy i wrzucał nią 500-100zł - oczywiście idąc alfabetycznie od A do Z.
Jedyne czym będę się sugerował to nazwa oraz czy mi się podoba logo i tyle.
Jestem ciekaw czy takim sposobem wyjdę lepiej na plus niż rozsądne inwestowanie rok do roku.
Projekt planuję co najmniej na wypełnienie całego alfabetu, a może i kilka iteracji.
#gielda
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@derekperek122: Błagam serio to rób, repostuj na Twitterze też. Projektuję logo i wszelkie elementy wizerunku, wszystkie materiały graficzne, doceniam mega dobry design. To będzie genialne gdyby wybierać inwestycyjnie tylko z tego względu :D
Wołaj mnie
  • Odpowiedz
@derekperek122 zamiast po literach (co jest bez sensu, bo czasem na jakąś literę nie ma żadnej fajnej spółki a czasem jest kilka), to zrób według grup tematycznych. Weź jakieś kategorie np.: IT, medycyna, budownictwo, energetyka, surowce, chemia itd.

//edit dobra, doczytałem: myślałem, że chcesz opisywać spółki, a nie inwestować losowo xDD
  • Odpowiedz
@derekperek122: @olcayn nie namawiam, ja gram dla beki, jakiś czas temu chciałem kupić za grosze akcje spółki z oze i właśnie wpisałem w google coś w stylu oze spółki polska giełda. Wtedy fajna strona mi się odpaliła gdzie były wszystkie spółki oze notowane na giełdzie ułożone alfabetycznie. Wziąłem pierwszą z góry i wygląda to jak na zdjęciu xD
rzub3r - @derekperek122: @olcayn nie namawiam, ja gram dla beki, jakiś czas temu chci...

źródło: 1000004910

Pobierz
  • Odpowiedz
@derekperek122: 200 lat temu lekarze powiedzili ze nie beda myc rak nawet jesli to pomaga.
Gosciu co chcial zmian nazwal is slusznie mordercami.

Czas minal a na tym kirunku sa Ci sami ludzie. 80% budzetu nfz idzie na pensje.
Swija pazernosia lekarze morduja ludzi
  • Odpowiedz