to jest wręcz niesamowite jak część normictwa podąża za trendami wszelakimi jeszcze niedawno każdy nosił north face teraz doszły do tego czapki arcteryx no jakby od jednego szablonu ich klepalii
@vieniasn poprzyglądam się jutro w sensie dzisiaj licbusom idącym na przystanek autobusowy jak będę szedł o 14 po obiadośniadanie do baru koło szkoły czy któryś takiej nie nosi
@vieniasn trochę przełamanie aktualnie panującej mody swoją drogą, bo średnio taka czapeczka pasuje imo do szerokich spodniów i bufiastych kurtek. W ogóle wydawało mi się że jakiekolwiek nakrycia głowy są niemodne, a zimowe czapki to w ogóle wiocha w c--j
@vieniasn: na razie Arcteryx jest dosyć drogi, ale jeżeli pójdą drogą TNF i zrobią linie dla małolatów, to pójdą na dno. Następna w kolejce jest Patagonia (niestety).
@vieniasn: ja kupiłem plecak north face bo była promocja i kumple polecali. Jeden łazi z nim po górach, drugi używa go codziennie i wytrzymał kilka wypraw po dżungli i po 13 latach nadal się trzyma.
O cię czapka za 300 zł XD Używam czapki z Decathlonu kupionej jakieś 10 lat temu za +/- 50 zł, jest jakby podwójna i nawet w te duże mrozy było mi ciepło, a przy przymrozkach to nawet mi się głowa poci. Musiałbym być zjebem żeby wydać 3 paki na czapkę
@vieniasn: takie czapki to się ze 20 lat temu na bazarku kupowało xd. No ale skoro w modzie były dżinsy i kurtki jak wory po kartoflach to się nie dziwię xd
@vieniasn: 50% merino, 50% poliester jak sprawdziłem teraz ten model ze zdjęcia. Trochę słabo, są na rynku za część ceny 100% kaszmir też markowe (na Lounge CK ostatnio za 130 zł) lub wełna jeśli ktoś woli grubsze. No ale tak, wiem, że moda.
Powiedzmy hipotetycznie, jaka byłaby strata dla świata gdyby Iran jednak miał b--ń atomową i zrzucił ją na Izrael? Izrael coś produkuje? Nie ma tam surowców, technologii, co najwyżej kilka zabytków w Jerozolimie. Jest dużo piasku i oliwek
źródło: 1000051139
Pobierzźródło: IMG_4268
Pobierz@eaxata: Ja też. Nie znam takiej marki. U nikogo, nawet w necie, nie widziałem.