Aktywne Wpisy

wjtk123 +240
Słucham Państwa, komu się Polska nie podoba i chciałby ponownie wziąć udział w narodzinowej loterii? xD
#polska #swiat #mapa #ciekawostki #statystyka
#polska #swiat #mapa #ciekawostki #statystyka
źródło: IMG_9995
Pobierz
nervous_breakdown +836
Ciekawostka: zespół Pectus istnieje tylko po to, aby występować w telewizji śniadaniowej, opowiadać o tym, że są braćmi i że w tym roku na święta będą lepić pierogi
#muzyka #ciekawostki
#muzyka #ciekawostki
źródło: 000LM014IOUC5MT8-C322-F4
Pobierz

wczoraj byl u mnie agent ubezpieczeniowy i namawia na ubezpieczenie na zycko. W zwiazku z tym ankieta.
umowa na 15 lat, pozniej juz wieksze ryzyko dla ubezpieczyciela to skladki wyzsza, no i argumentuje tym ze pozniej juz dzieci pelnoletnie to nie bedzie to takie istotne.
ubezpieczenie dla mnie i zony na 400k plus od chorob i nnw.
Ubezpieczenie na zycie czy inwestycja w perspektywie 15/20 lat
@Domi_fuerDeutschland zrób sobie jakąś kontrpropozycję z może lepszymi warunkami. Polecam @djdaniel wszystko z nim załatwisz online. Pomyśl może o jakichś ubezpieczeniach od nowotworów, bo to obecnie największa plaga, o ile możesz sobie pozwolić na taki wydatek. Lepsza będzie też umowa na czas nieokreślony, którą możesz wypowiedzieć w każdej chwili.
po 1. ile masz lat, pijesz palisz ? niektóre ubezpieczenia wymagają badania zdrowia, wiec jeśli nie ma tego a masz nałogi przemysl
po 2. 400k to naprawdę mało. ja bym zaczął rozmawiać od 1m
po 3. sprawdź wykluczenia polisy, bo się możesz zdziwic
po 4. 15 lat trochę mało...
po 5, co w ubezpeczniu jest, choroby ? jakie ?
Nie mam nałogów, żyje normalnie raczej zdrowo, praca biurowa. Mam 37lat, więc jak pisałem 15 lat ubezpieczenia to raczej małe ryzyko dla
ale po co się wiązać na konkretny okres? Są umowy na czas nieokreślony, to ty decydujesz w którym momencie przerwać.
to nie jest kasa dla ciebie a kasa ktora zastapi ciebie
macie np. kredyt na chate za 450tys, jestes glownym zyiwcilem rodziny
co im da te 450zl ktore odkladales co miesiac jak kipniesz za 5 lat w drodze do domu ?
a ubezpieczenie - bralbym wielkosci hipo + pare lat twoje pensji zeby druga polowka mogla sobie zycie ogarnac w tym czasie biorac
Hipo wielkiego nie mam, zabiezpieczenie finansowe jakieś tam jest. Żona kulawa nie jest. Dzieci na tyle już odchowane , że pracować sama możec, więc jakoś sobie poradzą.
Nie jestem najlepszy w rysowaniu scenariuszy a co by było gdyby, gdzie na końcu i tak wszystko wydarzy sie inaczej .
Dlatego jakoś mnie nie przekonuje płacenie 450 zeta miesięcznie
tutaj mylisz zabezpiecznie z inwestycjami