Wpis z mikrobloga

• 340
@archubuntu sprawa jest w prokuraturze, czego chcesz wiecej? Tusk ma ręcznie wpływać na śledztwo? A moze ma zamknąć Telusa w imieniu Polski Podziemnej w kazamatach Kancelarii Premiera?

No dawaj. Proszę. Co sie ma wydarzyć?
  • Odpowiedz
Jeśli całą swoją tożsamość budujesz na rozliczaniu PIS'u a w praktyce wygląda to tak, jak poniżej, to jest to co najmniej wina poważnego zaniechania, jeśli nie coś grubszego.

@archubuntu
Ale powiedz mi po co oni maja sie spieszyć z tym wszystkim?

Nie jesteś politykiem to nie rozumiesz. Cale g---o wyleje sie na pis na kilka miesięcy przed wyborami bo wyborca ma pamięć pantofelka, a pis może wszystko - kraść i twierdzić że
  • Odpowiedz
albo PIS, albo PO

@archubuntu: Patrząc na system wyborczy w Polsce i partie obecne na scenie politycznej to kogo mam wybrać aby zastąpił PiS i PO

Moje poglądy
- zmniejszenie ingerencji państwa
  • Odpowiedz
Patrząc na system wyborczy w Polsce i partie obecne na scenie politycznej to kogo mam wybrać aby zastąpił PiS i PO

@ipkis123: Ja to rozumiem. Mi bardzie chodziło o mechanizm dyskusyjny, gdzie piszę coś w temacie PO a koleś daje mi wrzutkę o PIS, jakby była jakimś argumentem przeciwko temu, co napisałem.
archubuntu - > Patrząc na system wyborczy w Polsce i partie obecne na scenie politycz...

źródło: F56U8C8W4AApJvj

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 8
@archubuntu ja doslownie pytam - co ma zrobic Tusk czy jego pachoły? Ingerować w sądownictwo? Przecież oni maja byc tylko od zarządzania, a nie prowadzenia śledztw czy wywierania na nie nacisków. Co najwyżej mogą "prosić".

Śledztwo jest w prokuraturze i teraz piłeczka jest po tamtej stronie.

Lasek i Smolarz - to jest pytanie do nich. Przypominam tylko ze audyt w samym CPK zakończył sie w kwietniu 2024. Czy obejmował tylko działania spółki CPK,
Hrjk - @archubuntu ja doslownie pytam - co ma zrobic Tusk czy jego pachoły? Ingerować...

źródło: temp_file6555184688879283741

Pobierz
  • Odpowiedz
sprawa jest w prokuraturze, czego chcesz wiecej?

@Hrjk: Nie zastanawia cię to?
""Donald Tusk minął się z prawdą, twierdząc, że sprawa jest w prokuraturze "zgodnie z procedurami". Bo śledztwo wszczęto dopiero w poniedziałek, w dniu naszej publikacji."
"CPK czekał półtora roku z powiadomieniem prokuratury."
https://wiadomosci.wp.pl/bledy-polprawdy-zaniedbania-ujawniamy-jak-rzad-tuska-wyjasnial-sprawe-dzialki-dla-cpk-7215825903553120a
  • Odpowiedz
@archubuntu: wrzuciłeś to o sobie, bo właśnie dokładnie to robisz. PiS zrobił kolejny wałek na pół miliarda, a ty spamujesz non stop tym, że Dawtona kiedyś była jednym z darczyńców Campus Polska. Do tego jest to tak głupi argument, że głowa mała. Na bank by ktoś przymykał oko na taki wałek za 150 tysięcy, gdzie nie jest to nawet 0,1% kwoty, niektórzy franczyzy wpłacili dużo więcej. Dlatego jest prowadzone śledztwo
  • Odpowiedz
ja doslownie pytam - co ma zrobic Tusk czy jego pachoły?

@Hrjk: na dwa pierwsze pytania Jadczaka odpowiedź jest prosta - informować o stanie faktycznym albo zamknąć jadaczkę i nie zmyślać ¯\(ツ)/¯
A jako premier i szef partii ma pełne prawo dyscyplinować swoich polityków (to tak odnośnie ostatniego pytania o współpracę z Dawtonem) albo wydać oficjalne oświadczenie.

Nikt mu nie każe ingerować w niezawisłość trójpodziału władzy, nawet przed tym przestrzegam,
  • Odpowiedz
a ty spamujesz non stop tym, że Dawtona kiedyś była jednym z darczyńców Campus Polska.

@makaronzjajkiem: Teraz Ty manipulujesz, bo to nigdy nie był mój zarzut.

Wiec tusk wyleje na nich cale g---o w 2027 roku.

@Sarza01: No tak wyleje, że jeden temat mu przepadł a do tego traci wiarygodność z powodu opieszałości, która wydaje się podejrzana.
  • Odpowiedz
@makaronzjajkiem: Nie manipuluj. Zarzutem na razie jest tylko i wyłącznie milczenie w tej sprawie, którego nie powinno być, skoro niby nie ma tematu i sytuacja jest jasna. A co dalej, zobaczymy.

Typowy Tuskoid jest typowy...
  • Odpowiedz