Wpis z mikrobloga

#ruchdrogowy #prawojazdy #krakow #polskiedrogi
Jest w Krakowie takie miejsce ze światłami, gdzie z Grota-Roweckiego wjeżdża się w Zachodnią. Rzadko kiedy widzę, by ktoś tam skręcał w lewo, 95% kierowców wykorzystuje je do zawracania, bo nawigacja Google chętnie podpowiada taki manewr. Jest z tym jednak mały problem. Jak myślicie, jaki? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Fattek - #ruchdrogowy #prawojazdy #krakow #polskiedrogi
Jest w Krakowie takie miejsce...

źródło: image

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@MechanicznaPitaja: za taki manewr można wyłapać sporo punktów niestety. Choć faktycznie nie jest to najsprytniejsze rozwiązanie w tym miejscu - jeśli się chce zwrócić zgodnie z prawem, to albo trzeba jechać sporo dalej albo wjechać w lewo i jechać osiedlem.
  • Odpowiedz
szczerze? Jak nic nie jedzie, to czemu nie. Mam wrażenie że niektóre światła mogłyby być lepiej zorganizowane. Często zawracam na bezkolizyjnym w lewo upewniając się że nic nie jedzie...

@MechanicznaPitaja: ale upewniasz się, że nic nie jedzie za tobą czy od strony innych skręcających? Bo ja mimo, że bardzo rzadko trąbię to na takich zawracających przede mną trąbię aż miło. A oni jakieś zdziwione miny robią i jeszcze pretensje potrafią
  • Odpowiedz
patrzę wszędzie gdzie mogłabym komuś podjechać. A w ogromnej mierze tych którzy skręcają w swoje prawo na zielonej strzałce warunkowej (bo w drugą stronę też mnie to wkurza xD)

@MechanicznaPitaja: czyli na tych za tobą nie zwracasz uwagi i jak ktoś z tyłu jedzie to mimo tego zawracasz? Wiesz, że przez taki manewr ja za tobą muszę niepotrzebnie zwalniać podczas gdy powinienem móc się rozpędzać na luzie, bo mam bezkolizyjny
  • Odpowiedz