Aktywne Wpisy

MonazoPL +146
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
źródło: 400 zł pekao monazo
Pobierz
tesknilam_ +29
Podobają wam się takie krótkie grzywki? Mi tak i jestem ich fanką, lecz nie każdej będzie pasować. #rozowepaski #niebieskiepaski #wlosy
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

Dobra, załóżmy że po śmierci nie ma żadnych reinkarnacji, życia jako kolejne wcielenie, nie ma też "nicości" i innych pomysłów a jest faktycznie to, co mówi nam mniej więcej religia nasza, czyli w skrócie – idziesz do nieba albo piekła na zawsze.
Czy uważasz że znaczna większość ludzi z obecnych czasów, trafiłaby do piekła?
Jak sądzicie
Natomiast na mój chłopski rozum, jeśli np drobny kieszonkowiec miałby trafić do identycznie strasznego i potwornego miejsca co jakiś zabójca, seryjny morderca, zamachowiec itd, to coś mi tu nie gra
@KosmicznyBarszcz a dzięki, obczaję :)
Nie potrafię szczerze mówiąc odpowiedzieć na to pytanie, bo nie wiem nawet jakie są dokładnie warunki zbawienia, Bóg umieścił w Biblii wiele tajemnic, które ciężko człowiekowi pojąć, ponieważ nasz rozum jest dość ograniczony. Nie mi oceniać kto dostąpi zbawienia, a kto nie, to będzie oceniać Pan Bóg. Pamiętaj jednak, że zawsze jest nadzieja, dla każdego.