Wpis z mikrobloga

tylko wtedy gdy się skończy butelkowana, a pije butelkowaną, bo wciąż wychodzi mi taniej kupić oazę z biedry czy saguaro z lidla niż saturator

@winsxspl: :DDDDDDD Jak tys to policzyl? :DDD
  • Odpowiedz
przy 99 gr za butelkę oazy? zmieni się jak wejdzie kaucja, dopóki nie ma kaucji to cena jest zbliżona i nie ma sensu

@winsxspl:
1-kaucja nic nie zmieni. Oddasz butelke to kaucje odzyskasz. Woda bedzie kosztowac tyle
  • Odpowiedz
@gorzki99: dolicz jeszcze ścieki, które są liczone również z wodomierzy, a nie na końcu, przez co nawet jeśli byś tę wodę gromadził w wiadrach to i tak zapłacisz za ściek.
przy okazji przefiltrować jeśli masz twardą wodę lub przegotować, kolejne koszty filtra lub gazu

+dolicz zakup urządzenia, który jest równy kolejnym 200 butelkom
  • Odpowiedz
dolicz jeszcze ścieki, które są liczone również z wodomierzy, a nie na końcu, przez co nawet jeśli byś tę wodę gromadził w wiadrach to i tak zapłacisz za ściek.

@winsxspl: To jest wlasnie nieporozumienie ze cena wody obejmuje scieki. Ale ja Ci podalem cene sumaryczna (ze sciekami). Faktyczna jest duzo nizsza. W moim miescie za 1m3 wody (ze sciekami) place 8pln.

przy okazji przefiltrować jeśli masz twardą wodę lub
  • Odpowiedz
@gorzki99: jak wejdzie kaucja na butelkach, to wtedy skończy się kupowanie wody (kupuję po kilka zgrzewek na raz i do piwnicy, żeby była chłodna) i zacznie się napełnianie, bo komu by się chciało z tymi kilkudziesięcioma butelkami wracać do sklepu ( ͡° ͜ʖ ͡°)

a tak dopóki cena wychodzi na równo z całą resztą, to zgniotę butelkę i pod blokiem wyrzucę do kontenera codziennie po dwie butelki wychodząc do samochodu
  • Odpowiedz
Czuję dużą różnicę smakową między przegotowaną a prosto z kranu i tutaj przegotowana jest dla mnie akurat lepsza

@winsxspl: No a dla mnie wasnie przegotowana jest "bez smaku". Jakas taka jalowa.

a co do cen ścieków... u mnie samorząd uzależnił cenę wywozu śmieci od ilości ścieków - nie ma ryczałtu, tylko od zużycia... czyli im więcej wody, tym więcej za ścieki, ale i za śmieci też
  • Odpowiedz