Wpis z mikrobloga

Chcę przejść z #konsole #xbox na #komputer #pc do gier. Budżet do 3000 zł. Wchodzą u----i w grę. W co w takiej kwocie uderzać?
Gry jakie mnie interesują: CS2, FC26, Mafia 3, Mafia 4, GTA V i VI, wszelkie stare i nowe #gothic, Wiedźmin 3, #skyrim, Cyberpunk 2077, najnowszy Flight Simulator i Hogwarts Legacy. PC ma działać na Windows 11 (nie wliczamy w cenę).

Mam monitor 4K, ale domyślam się, że w takiej rozdzielczości za te pieniądze natywnie nie pogram. Więc tu uderzam raczej w Full HD i jakiś scaling tego do 4K, żeby monitor to wyświetlał prawidłowo. Jakimś maniakiem super grafiki nie jestem, bardziej cieszy mnie płynność rozgrywki (FPS).

Coś gotowego, czy składak?

#zestawkomputerowy #pcmasterrace #komputery #komputer #pc
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@damian44__ Komputer za 3000 nie ogarnie gier w 4k na co najmniej 60 klatek na sekundę. Karty NVIDIA mają te sztuczne generatory klatek i upscalery DLSS. Dzięki temu odpalasz grę w 4k, masz 60 FPS. Ale tak naprawdę to jest FHD, tylko wygląda lepiej (kosztem opóźnień i szczegółów). Ratunek dla właśnie słabszych kompów
  • Odpowiedz
@damian44__ Też mają takie ficzery. Ale AMD w tej cenie ma najlepszą wydajność w natywnej rozdzielczości, czyli gołym 4k. Ale wydaje mi się że to za mało w tym budżecie. Wydaje mi się że zostaje ci RTX od NVIDIA. Niech ktoś może potwierdzi czy się nie mylę
  • Odpowiedz
  • 0
@bighatlogan: Klawiatura i myszka jest - od Logitech. Mam MX Master 3S oraz MX Mechanical Mini. Normalnie pracuje na macOS. PC ma być do gier podpięty pod jeden monitor razem z MacBookiem. Monitor mam z KVM.
  • Odpowiedz
  • 0
@MrPawlo112: Nie chcę zmieniać monitora, bo służy mi do pracy. W takim razie stwierdziłem, że inwestycja w PC nie ma sensu. Zostaję póki co z Xboxem, a migracja może będzie, ale raczej na PS5 ewentualnie handheld typu Steam Deck.
  • Odpowiedz