Aktywne Wpisy

tyrytyty +84
Polska to jedyny kraj w którym przeciętnej osobie wydaje się, że obowiązkiem państwa jest kupowanie kosztownych praw do transmisji wydarzeń sportowych i pokazywanie ich w darmowej TV. Dosłownie chleba i igrzysk xD
"powinny być dostępne" bo ktoś na tt tak powiedział, śmiechu warte
#tenis #mecz (bo piłka nożna to główny winowajca)
"powinny być dostępne" bo ktoś na tt tak powiedział, śmiechu warte
#tenis #mecz (bo piłka nożna to główny winowajca)
źródło: image
Pobierz
annlupin +42
na pewno chcecie wiedzieć jakie horrory se wybrałam do oglądania, to takie o
Słudzy diabła 2017
Nie bój się ciemności 2010
Atak pająków 2002
Niepoczytalna 2018
Słudzy diabła 2017
Nie bój się ciemności 2010
Atak pająków 2002
Niepoczytalna 2018

Przeglądam sobie grupki od szukania pracy i widzę jak ogłaszają się ludzie, którzy skończyli technikum informatyczne i/lub skończyli (bądź są w trakcie) studiów powiązanych z IT i im współczuję. Zero regulacji w branży, żeby "dbać o swoich" tak jak to mają w zwyczaju inne grupy zawodowe. Nawet wynagrodzenie nie jest ograniczone jeśli ktoś nie ma kierunkowego wykształcenia. W rzeczywistości: zatrudniają dziewczynę, która w te tematy jest zielona, ale jest atrakcyjna dlatego biorą ją przed szereg ( ͡° ͜ʖ ͡°) Znajoma z Filipin, która pracowała dla jednego z większych korpo powiedziała mi, że preferują kobiety do supportu (nawet jak nie mają doświadczenia - nauczy się) bo mężczyźni mniej się wtedy wydzierają jak coś im nie działa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#pracait
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt
@mirko_anonim: jakie?! czy ta grupa zawodowa jest z nami?
dbanie o swoich to wyjątki a nie reguła.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: grap32
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
@mirko_anonim: I jak to zrobisz? Moim zdaniem nierealne w praktyce. Na studiach miałem takiego kolegę, który się jakoś przecisnął przez laborki z programowania, nawet magistra zrobił, a poziom nawet po paru latach w branży taki, że bałbym się mu nawet hello worlda dać do napisania.
@mirko_anonim: było nie drzeć japy
Nawet nie chodzi o to żeby był trudny, ale żeby był wymagany do rekrutacji. Odsiewal marzycieli
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: Dipolarny
@mirko_anonim: Nie zdawałem, mogę się nauczyć na certyfikat, ale nie chce mi się tego zdawać. Te co akurat wymieniłeś to są raczej ze znajomości chmur, a nie stricte programowania. Można pewnie przynajmniej częściowo wykuć na blachę.
Gdyby to było takie proste, to bym nie miał live codingu na co drugiej rekrutacji, w której brałem udział. Teraz to już w ogóle jest problem,
Mam w gabinecie swoją tablice ze swoimi różnymi projektami, mase wszystkiego wszędzie...
Ogólnie latwiej mi było zdawać w sypialni bo było mniej
@mirko_anonim: Tak, ale samo zdanie czegoś jeszcze o niczym nie świadczy, bo liczy się to czy zdobytą wiedzę potrafi się zastosować. Jest różnica między zrozumieniem formalnym, a dogłębnym.
@Xianxi: widać, że nie bardzo rozumiesz współczesną metodologie egzaminów (nie
@mirko_anonim: Obawiam się, że ludzie którzy są w stanie zaprojektować egzamin według jakiejś przemyślanej metodologii są trudni do znalezienia. Takie rzeczy to może tylko w CKE (i to z trudem, co widać po błędach w egzaminach) i może na niektóre certyfikaty. Na uczelniach zazwyczaj to jest tak, że jakiś biedny wykładowca na uczelni układa egzamin tak