Aktywne Wpisy

Tzw. Zworki
źródło: temp_file3177911556361905578
Pobierz
serio_serio +9
gdzie prowadzicie głębokie i inspirujące dyskusje odkąd przestaliście na wykopie?
Skopiuj link
Skopiuj link
źródło: temp_file3177911556361905578
Pobierz
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Przeglądam sobie grupki od szukania pracy i widzę jak ogłaszają się ludzie, którzy skończyli technikum informatyczne i/lub skończyli (bądź są w trakcie) studiów powiązanych z IT i im współczuję. Zero regulacji w branży, żeby "dbać o swoich" tak jak to mają w zwyczaju inne grupy zawodowe. Nawet wynagrodzenie nie jest ograniczone jeśli ktoś nie ma kierunkowego wykształcenia. W rzeczywistości: zatrudniają dziewczynę, która w te tematy jest zielona, ale jest atrakcyjna dlatego biorą ją przed szereg ( ͡° ͜ʖ ͡°) Znajoma z Filipin, która pracowała dla jednego z większych korpo powiedziała mi, że preferują kobiety do supportu (nawet jak nie mają doświadczenia - nauczy się) bo mężczyźni mniej się wtedy wydzierają jak coś im nie działa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#pracait
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt
@mirko_anonim: jakie?! czy ta grupa zawodowa jest z nami?
dbanie o swoich to wyjątki a nie reguła.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: grap32
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
@mirko_anonim: I jak to zrobisz? Moim zdaniem nierealne w praktyce. Na studiach miałem takiego kolegę, który się jakoś przecisnął przez laborki z programowania, nawet magistra zrobił, a poziom nawet po paru latach w branży taki, że bałbym się mu nawet hello worlda dać do napisania.
@mirko_anonim: było nie drzeć japy
Nawet nie chodzi o to żeby był trudny, ale żeby był wymagany do rekrutacji. Odsiewal marzycieli
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: Dipolarny
@mirko_anonim: Nie zdawałem, mogę się nauczyć na certyfikat, ale nie chce mi się tego zdawać. Te co akurat wymieniłeś to są raczej ze znajomości chmur, a nie stricte programowania. Można pewnie przynajmniej częściowo wykuć na blachę.
Gdyby to było takie proste, to bym nie miał live codingu na co drugiej rekrutacji, w której brałem udział. Teraz to już w ogóle jest problem,
Mam w gabinecie swoją tablice ze swoimi różnymi projektami, mase wszystkiego wszędzie...
Ogólnie latwiej mi było zdawać w sypialni bo było mniej
@mirko_anonim: Tak, ale samo zdanie czegoś jeszcze o niczym nie świadczy, bo liczy się to czy zdobytą wiedzę potrafi się zastosować. Jest różnica między zrozumieniem formalnym, a dogłębnym.
@Xianxi: widać, że nie bardzo rozumiesz współczesną metodologie egzaminów (nie
@mirko_anonim: Obawiam się, że ludzie którzy są w stanie zaprojektować egzamin według jakiejś przemyślanej metodologii są trudni do znalezienia. Takie rzeczy to może tylko w CKE (i to z trudem, co widać po błędach w egzaminach) i może na niektóre certyfikaty. Na uczelniach zazwyczaj to jest tak, że jakiś biedny wykładowca na uczelni układa egzamin tak