Aktywne Wpisy

Tyrande +218
Stare baby (i dziadki) się boją skorzystać z przystanku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#olsztyn #strangerthings #heheszki
#olsztyn #strangerthings #heheszki
źródło: image
Pobierz
MonazoPL +53
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
źródło: promocje bankowe monazo
Pobierz

Jest tylko jedno ale. Chciałbym, by trenażer był sterowany przez Garmina Edge 1040. Jednak wg producenta, Rivo nie posiada łączności ANT+ a co za tym idzie nie wspiera ANT+ FE-C, służącego właśnie do sterowania oporem trenażera przez licznik. Niekoniecznie chcę na start wchodzić w Zwifty czy Rouvy. Sam Garmin daje kilka możliwości aranżowania treningów na smart trenażerach jak ich wgrywanie z Garmin Connect czy przejechanych już tras. Oczywiście Rivo i Edge mogą ze sobą gadać po BT, jednak w internecie informacje są bardzo znikome na temat tej współpracy i nie rozjaśniają kwestii sterowania oporem. Na Reddicie jest jeden temat, ale więcej w nim pytań niż odpowiedzi.
Dlaczego akurat Rivo? Bo po szybkim złożeniu jest wąski, co świetnie nadaje się do chowu klatkowego w bloku. Jednocześnie jest cichy, zwłaszcza ze Zwift Cog and Click.
#szosa #trenazer #rower
A Ant+ niestety już zdycha jako standard, chyba ostatnia runda certyfikacji była z w poprzednim półroczu i nie będzie niczego.
@kekacz: Możesz odpalić appkę Wahoo na telefonie/tablecie i przez nią sterować oporem i innymi parametrami, za darmo. Ma też integrację z Intervals/Connect więc treningi się przesyłają automatycznie.
I jak zwykle coś musi nie grać. Zwift wykrywa co trzeba, w tym kontrolery w v2 do klikania po aplikacji, ale już wirtualna zmiana biegów nie zadziała, bo pie....l się, dlatego. Same krzyżaki działają.
Napisałem do supportu.
źródło: Screenshot_2025-10-25-11-33-36-19_eb013c2995a29de94809b9486391384a
PobierzWirtualna zmiana nie działa na telefonie Oneplus 13.
Na wszelki wypadek sprawdziłem przed chwilą na laptopie Lenovo Thinkbook i w końcu wszystko dziala jak należy.
Co do Swiftcontrol - sprawdziłem wykrywanie kontrolerów na stronie https://jonasbark.github.io/swiftcontrol/ i przy użyciu telefonu nie pokazują się. Czyli winowajcą jest
Komunikację z telefonem psuł zesparowany z nim na stałe Garmin Fenix 7x...
Po wyłączeniu w zegarku łączności z telefonem wszystko wróciło do normy.