Wpis z mikrobloga

✨️ Problemy z ChatGPT - Co się dzieje?
Co się stało z ChatGPT i dlaczego tak bardzo halucynuje? Używania czata pół roku temu (?) vs teraz, to jestaś przepaść. Zaczynając od podstaw ma problemy z łączeniem wątków i kolejne pytania o to samo traktuje jako całkowicie nowe więc rozpisuje mi całą historie albo definicje. Ale do rzeczy.. obecnie ma problem z ogarnięciem jaki jest dziś rok albo podaje wyniki spoza zakresu który pytam a jak go docisne żeby podawał tylko z mojej to wymyśla coś co nie istnieje.

#sztucznainteligencja #it #openai #chatgpt #ai

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Ciekawe jaki powód że z anonima piszesz( ͡° ͜ʖ ͡°)

Każde AI "ogupiało" ja korzystam głównie z gemini i też zauważyłem gorsze wyniki niż miał wcześniej.
Veo 3.1 działo fajnie tylko pierwszą noc i według mnie bardziej realistyczne niż sora ale później była przerwa przez pół dnia i teraz generuje syf zmienia twarze, dodaje dziwne rzeczy.

To chyba specjalny zabieg bo za szybko było za
  • Odpowiedz
@CH3j: ja tworzę po kilkaset artykułów dziennie i w 95% dostaję precyzyjne dane np. jakieś odległości, lokalizacje, strefy czasowe, ceny, waluty itd. Wiadomo że nie czytam każdego ale wyrywkowo sprawdzam i wydają się być ok. Może wina promptów.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: proste, przyzwyczajono ludzi do korzystania, a teraz przyszła czas na przyzwyczajenie ich do płacenia za funkcje które wcześniej mieli bezpłatnie :)
  • Odpowiedz