Wpis z mikrobloga

Spoko chłop się wydawał ale zebrać 100 k "na przeżycie" mając kasę z YT, dochód z dzialności swojej i żony, dochód ze współpracy, będąc najbardziej obleganym mechanikiem w Białymstoku to trzeba nie mieć godności
Niejednej rodzinie 100k to by na dwa lata syateczyło.
#profesorchris
  • 57
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@KonwersatorZabytkow: nie znałem na szczęście gościa ale jak już słyszę, że jakiś mechanik na YT był "spoko" to xD to są zawsze kopalnie chłopskiego rozumu a do tego z naprawy samochodu robią Rocket science i najczęściej pajace zachowują się jakby byli inzynierami, którzy zaprojektowali te samochody xD zresztą już sama nazwa typa, ktorego zadaniem jest wymiana oleju bo innym siew takim syfie nie chce babrać a tu PROFESOR CHRIS XD
  • Odpowiedz
@KonwersatorZabytkow: jak zabrali mu wszystko, to pewnie z 20k miesiecznie musi miec by jako tako tzrymac stabilnosc. Wydaje sie sensowne te 50k. Ale 50k to zarobi na jednym filmiku sponsorowanym a przez ten czas pewnie inni youtuberzy by go sparli gdyby napisal.

Nie uwazam ze tej kasy nie potrzebuje. Bo jak skarrbowka wyczyscila jego konta to naprawde jest ciezko. Ale mysle ze ma tyle znajomosci w sieci youtube ze to nie
  • Odpowiedz
nie znałem na szczęście gościa ale jak już słyszę, że jakiś mechanik na YT był "spoko" to xD

@mwmichal: robił bardzo fajne serie edukacyjne, z dobrze przygotowanymi przykladami. Nie bronie tej sytuacji, ale zwyczajnie zna sie na rzeczy i nie jest typowym mechanikiem. Nie ogladales to sie nie wypowiadaj bo robisz z siebie przyglupa. Ja sie duzo nauczylem z jego programow
  • Odpowiedz
@new-object: kredyty leasingi, a potem zostać w skarpetkach jak się coś posypie i nie będzie wystarczającego dochodu? xD

Tak. Mam kredyty, leasingi na firmę. To jest normalne, bo się inwestuje. Ale mam spore prywatne oszczędności na czarną godzinę, więc jestem zabezpieczony.

I wtedy wchodzi urząd skarbowy, co rekwiruje mi wszystko, całą moją kasę, moje teoretyczne ubezpieczenie w postaci zaskórniaków. Na to nie da się ubezpieczyć, i za to hejtuje Polskę i US.
  • Odpowiedz
@KonwersatorZabytkow: nie kojarzyłem wcześniej typa, ale jemu skarbówka zajęła wszystkie oszczędności. Myślisz, że takie biznesy mają 3k kosztów miesięcznie albo mogą sobie tak po prostu zrobić przerwę od spłacania zobowiązań?

Już niejednego niewinnego człowieka państwo zniszczyło w ten sposób. No c--j, pomyliliśmy się, straciłeś firmę i zostałeś z długami na ulicy, bo zajęliśmy Ci bezprawnie cały hajs? No szkoda w c--j, masz tu 20k zadośćuczynienia po dziesięciu latach procesu. Coś
  • Odpowiedz
@mwmichal: profesora chrisa oglądałem kilka lat temu i rzeczywiście miał wówczas ciekawy kontent, nie wiem jak teraz bo siłą rzeczy ileż to tematów na odcinki można wymyślać przez 10 lat. Tak czy inaczej sporo rzeczy można było się wówczas dowiedzieć, zwłaszcza że sam lubię sobie czasem coś hobbistycznie w aucie pomajstrowac.
  • Odpowiedz
@mwmichal: akurat naprawy nowoczesnych samochodów wymagają ogromnej wiedzy i znajomości procedur serwisowych, jak jeździsz starą corsą to możesz nie mieć pojęcia, że dzisiaj do adaptacji hamulca ręcznego jest cała procedura
  • Odpowiedz
@In_thrust_we_trust: minimum 10k, przy redukcji wszystkiego co mozliwe na juz.

Wystarczy zatrudnic paru ludzi i masz 20k minimum by utrzymac plynnosc.
Nawet jak ich zwolnisz po akcji to nadal masz zobowiązania na 2-3 miesiace. Bo jak im zaplacic? Jak dasz wypowiedzenie, to musisz ich chronic.
  • Odpowiedz