Aktywne Wpisy
xr38 0
Mam plan przeprowadzić się do Wrocławia, kupić tam mieszkanie. Na jakie dzielnice warto zwracać uwagę w budżecie ~15k/m2? Metrażowo celuje w 45-50m2. Da się cos sensownego kupić we Wrocławiu w tej cenie z rynku wtórnego, gotowego do zamieszkania? Jakie dzielnice polecacie, jakie odradzacie?
#wroclaw
#wroclaw

tyrytyty +73

Niejednej rodzinie 100k to by na dwa lata syateczyło.
#profesorchris
@KonwersatorZabytkow: ja za 100k to 10 lat bym przeżył
zakladając po niecałym tysiącu na miesiąc jesteś w stanie się wyżywić za to, no ale wy wielkomiasteczkowi nie dalibyście rady
Nie uwazam ze tej kasy nie potrzebuje. Bo jak skarrbowka wyczyscila jego konta to naprawde jest ciezko. Ale mysle ze ma tyle znajomosci w sieci youtube ze to nie
@new-object: kredyty leasingi, a potem zostać w skarpetkach jak się coś posypie i nie będzie wystarczającego dochodu? xD
Chyba że nie mają rozdzielnościmajątkowej?
Tego nie powiedział.
@mwmichal: robił bardzo fajne serie edukacyjne, z dobrze przygotowanymi przykladami. Nie bronie tej sytuacji, ale zwyczajnie zna sie na rzeczy i nie jest typowym mechanikiem. Nie ogladales to sie nie wypowiadaj bo robisz z siebie przyglupa. Ja sie duzo nauczylem z jego programow
Tak. Mam kredyty, leasingi na firmę. To jest normalne, bo się inwestuje. Ale mam spore prywatne oszczędności na czarną godzinę, więc jestem zabezpieczony.
I wtedy wchodzi urząd skarbowy, co rekwiruje mi wszystko, całą moją kasę, moje teoretyczne ubezpieczenie w postaci zaskórniaków. Na to nie da się ubezpieczyć, i za to hejtuje Polskę i US.
Już niejednego niewinnego człowieka państwo zniszczyło w ten sposób. No c--j, pomyliliśmy się, straciłeś firmę i zostałeś z długami na ulicy, bo zajęliśmy Ci bezprawnie cały hajs? No szkoda w c--j, masz tu 20k zadośćuczynienia po dziesięciu latach procesu. Coś
Wystarczy zatrudnic paru ludzi i masz 20k minimum by utrzymac plynnosc.
Nawet jak ich zwolnisz po akcji to nadal masz zobowiązania na 2-3 miesiace. Bo jak im zaplacic? Jak dasz wypowiedzenie, to musisz ich chronic.