Aktywne Wpisy
dexter1213 +94
#kukurydzadextera #budujzwykopem #budowadomu #chwalesie
Siema Wykopkowicze i Wykopkowiczanki( ͡° ͜ʖ ͡°) Wjeżdża kolejny update statusu budowy - tym razem działo sie dużo, więc i wpis będzie długi. Tl;dr Mamy dokoksowane SSO XD
Więc może napisze po kolei co się działo , w punktach - łatwiej będzie mi się odnaleźć w
Siema Wykopkowicze i Wykopkowiczanki( ͡° ͜ʖ ͡°) Wjeżdża kolejny update statusu budowy - tym razem działo sie dużo, więc i wpis będzie długi. Tl;dr Mamy dokoksowane SSO XD
Więc może napisze po kolei co się działo , w punktach - łatwiej będzie mi się odnaleźć w
źródło: IMG_0162
Pobierz
wybryk_natury +199
Kakałko z Misią #pokazkota #misiafanclub
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

Jak się ma tyle kasy że można spokojnie przeżyć dwa lata w większym mieście, to na początku powiedzmy że można spać spokojnie. Ale mijają kolejne miesiące, coraz mniej oszczędności na koncie a jeszcze dochodzi inflacja, coraz wyższe ceny, coraz mniej spokojnie, później zaczyna się pojawiać coraz większy niepokój. Sytuacja na prawdę zaczyna się robić paskudna. Przebranżowić się w porę nie jest tak prosto i nie każdy ma takie możliwości.
Coś mi się wydaje że to jednak nie jest jakaś korekta po pandemii, tylko to grubsza sprawa. Nawet jeśli faktycznie za jakieś 2-3 lata rynek się odbije i będzie coraz więcej pracy, to obawiam się że to jednak za długi okres czasu, zanim oszczędności nie stopnieją do takiego stopnia że trzeba się będzie zapożyczać na życie i to niestety w chwilówkach.
#programista15k #pracait
Dziś wracają na budowę bo wysyłają 5 CV i w tydzień mają robotę za 20k brutto na luzie
Ogarnięci programiści się przebranżowiaja z IT choćby na piekarzy chleba ale tego z wykopu się nie dowiesz. U mnie w robocie w biurze każdy senior jest zesrany wiedząc co potrafi obecnie taki cursor, od roku gadka co robić w razie wu,
@daro1: Pokaż te filmiki na YT. Użyłeś liczby mnogiej więc zakładam, że masz ich co najmniej kilka. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@duck_typing_agony: zwlaszcza, ze Polska juz przestala byc tanim rynkiem IT i coraz wiecej korpo przenosi dzialy IT z Polski do Indii
@duck_typing_agony: Głębokie xD
Komentarz usunięty przez autora
@daro1: albo znalezc sobie beciaka co ja utrzyma, tu kobiety maja te przewage nad facetami, ja sobie nie znajde kobiety, ktora bedzie mnie utrzymywac ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)