Wpis z mikrobloga

✨️ Jakie AGD wybrać do nowego mieszkania?
Szukam AGD do nowego mieszkania i już mnie głowa od tego boli, dziesiątki marek, dziesiątki opcji, tysiące kombinacji xD.
Wiem, że tu spece wszelakie, jakie macie doświadczenia? Zrobiłem sobie taką listę na podstawie tego co znalazłem w necie, coś jest oczywistym szajsem, coś polecacie, coś w takiej cenie będzie lepsze?

Pralka: GORENJE W2TNHPI84AS PL kl.A 8kg 1400 obr SteamTech InverterPower
Suszarka: BEKO b300 XBM3T68239W
Piekarnik: Piekarnik elektryczny Amica ED37618B X-TYPE
Mikrofalówka: LG NeoChef inverter MH6535GIS
Zmywarka: Bosch Serie 4 SMV4ECX10E
Okap: Electrolux Hob2Hood 700 LFG716R
Płyta indukcyjna: Płyta indukcyjna ELECTROLUX EIV64440BS SLIM-FIT
Lodówka: Lodówka Haier Seria 6 HBW7519C Pełny No Frost 193,5cm

Pralka na suszarce w szafce, pralka max. 55 cm głębokości, piekarnik nie obok lodówki, wszystko idzie w zabudowę, chyba tyle z informacji, które kojarzę, że są istotne. Budżet powiedzmy 20k na całość.

#agd #urzadzajzwykopem #mieszkaniedeweloperskie #kuchnia #lazienka

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: najtańsze, które ci się podobają wizualnie i pasują wymiarami. Serio. Po swoich błędach powiem ci co bym zmienił:
1. Okap - jak najmocniejszy i jak najcichszy. Tu bym nie oszczędzał
2. Płyta indukcyjna - żeby miała przyciski do każdego pola osobno
3. Pralka - jeden pies, byle pasowała wymiarami. I tak będziesz puszczał 30/40 stopni + wirowanie
4. Zmywarka - też jeden pies, byle pasowała wymiarami i ewentualnie kolorem jak nie pod
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: weź normalny piekarnik z pyrolizą, odpuść katalizę, chyba że chcesz co jakiś czas wymieniać wkłady katalityczne. Odpuść amicę, do wyboru hisense/gorencje ewentualnie electrolux jak chcesz wykonanie dobrej jakości w przyzwoitej cenie. Termosonda się przydaje jak pieczesz dużo mięs.

Okapy "tradycyjnych" firm są bardzo głośne. Szukaj w firmach, które się specjalizują w okapach, globalo, ciarko, falmec. Polecam Ciarko duo, bardzo cichy okap, sterowany gestami (przydatne jak masz ubrudzone ręce) albo
  • Odpowiedz
Płyta indukcyjna - żeby miała przyciski do każdego pola osobno

@Ogau: tu się nie zgodzę, w moim boschu mam 1 slider, ale za do bardzo duży i dokładny. Wolę taki, gdzie mogę sobie dokładnie wybrać co do 0,5 mocy, niż celować w malutki slider po kilka razy.

Tak wygląda porównanie slidera w boschu i w electroluxie
pepedros - >Płyta indukcyjna - żeby miała przyciski do każdego pola osobno

@Ogau: tu...

źródło: {CB2C9A78-9313-43DC-BE48-AB23A8EFF753}

Pobierz
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
genialny-mentor-11: Nie zgodze sie z przedmowca zeby brac najtansze ktore sie podobaja i pasuja wymiarami. Ja tak zrobilem w moim pierwszym mieszkaniu. Jak kupilem wieksze mieszkanie to w sprzety zainwestowalem w lepsze i musze powiedziec, ze mega warto. Nie wiem jak wczesniej moglem sie "meczyc" z tanim AGD. Lepsza pralka i suszarka i od razu jest automatyczne dozowanie środków piorących, ważenie prania i dobór programu w zależności od prania, jest bardzo
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
dokładny-znawca-44: Pralki Toshiba są bardzo dobre price to value. Maja babelki, autorski program imitujący pranie ręczne (dopiera fest w 20 stopniach), pranie parowe i pranie 15 minut 1kg (też dopiera fest)

9kg za 1499 było. W ogóle kupowanie mniejszej to strzal w kolano

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
dokładny-znawca-44:

Pralka - jeden pies

@Ogau: no byś się mocno zdziwil. Kupiłem Toshibę do mieszkania pod booking, ale tylko z powodu żeby była jak najkrótsza (malo głęboka). I tylko ich
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: no bym się zdziwił, bo póki ta pralka nie ma rączek to nie dopierze w żaden sposób lepiej, niż inna. Przecież to jest obracanie bębna z ciepłą wodą. Nie ma opcji, żebyś gołym okiem zauważył jakąkolwiek różnicę xD
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
dokładny-znawca-44: @Ogau: no gołym okiem to na pewno nie, bo pralka jest wymieniona i kompletnie nic nie widać.

Po pierwsze bąbelki pod ciśnieniem, ale to ma już większość pralek. Po drugie great waves czyli ich autorski program imitujacy pranie ręczne. Beben ma takie duze lopaty w środku i to zagarniając duza ilość wody uderza w pranie. Musiałbyś zobaczyć

Różnice widac po wyjęciu prania i jest kosmiczna. Tak jak mowie
  • Odpowiedz