Wpis z mikrobloga

✨️ Jak poradzić sobie z przemocą w związku?
Hej. Czy Wasi byli też mówili, że z żadną inną dziewczyną nie zachowywali się przemocowo, że to dopiero Wy ich do tego doprowadziłyście?
Czy udało Wam się dojść pozniej do prawdy?
Kusi mnie, żeby skontaktować się z jego byłą i zapytać jak było, ale nie zrobię tego bo czuje, że to nie jest dobry krok. Jakbym się dowiedziała, że faktycznie tylko mnie tak traktował, byłoby mi jeszcze gorzej i odczuwałabym jeszcze większą winę…

#zwiazki

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

• 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

On specjalnie Ci tak mówi, żeby wzbudzić w Tobie winę i przerzucić odpowiedzialność za swoje czyny na Ciebie. Nie daj się. Uciekaj z tego związku jak najszybciej bo z każdym dniem Twoje poczucie własnej wartości będzie coraz mniejsze.
Nie ważne co byś nie zrobiła, nikt nie ma prawa Ciebie uderzyć. Możesz napisać do tej kobiety jeżeli pomoże Ci to podjąć decyzję.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim człowiek bez skłonności do przemocy nigdy nie powie że ktoś go zmusił do przemocy, bo gdy poczuje się źle w relacji to będzie próbował werbalnie rozwiązać problem wspólnie w sposób pokojowy lub po prostu odejdzie.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Trochę od drugiej strony - kolejna dziewczyna mojego byłego kiedyś do mnie pisała z podobnym pytaniem. Anyway, wiem co czujesz, wiem, że to trudne, ale uciekaj z tego związku jak najszybciej.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim Po co ci w ogóle to wiedzieć?
Jak ich nie n---------ł to w takim razie może n---------ć ciebie? A jak je też bił to jest usprawiedliwiony?
Żaden z tych przypadków nie jest normalny i tak czy inaczej trzeba spierniczać z tego związku gdzie pieprz rośnie czym prędzej.
  • Odpowiedz
@alfka: lol ale ty myślisz ze ona chce spierniczać? rady "olej tą karyne miras" są dobre dla beciaków, bo oni nie mają za bardzo wyboru i albo gówniany związek, albo samotność.

jak laska mimo grona zwykłych kolesi (patrz mój awatar) siedzi z badbojem, to dlatego że chce. ten post to tylko skutek wywołanych przez niego emocji, a nie jakieś wołanie o pomoc xd
  • Odpowiedz
@Anihilacja_entropii: to nie jest bait xd chyba każdy zna takie laski
ja sam znam ze 4 takie historie irl dosłownie kropa w kroplę xd i to nie jakieś stare pato małżeństwa tylko laski 20-30 lat
  • Odpowiedz
@Lefty: wiadomo. większość ludzi co plusowała ten komentarz że to musi być bait to jakieś normiki randomy co w dupie byli g---o widzieli. takich historii w samej polsce codziennie muszą być dziesiątki jak nie setki.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: ja napisałam i dowiedziałam się, że poprzedniej wyznaczył termin w którym ma z nim stracić dziewictwo i parę innych rzeczy. W moim przypadku nie była to p-----c fizyczna, ale dało mi to potwierdzenie, że jest manipulantem i to nie ze mną jest coś nie tak, a to mi wmawiał xD
  • Odpowiedz
A ja dla odmiany popatrzę trochę krytycznie. Widziałem kilka "szalonych" dziewczyn, które robiły "szalone" akcje.

zachowywali się przemocowo

@mirko_anonim: Co takiego robił?
Pierwsze co przychodzi na myśl to chore jazdy, p-----c fizyczna, psychiczna itp. Ale czasem laski nazywają typa przemocowym narcyzem bo nie jest okej z tym, że nocują u swojego byłego (jestesmy tylko przyjaciółmi). Więc najpierw warto trochę
  • Odpowiedz
@quarien w podstawówce to dzieci się jeszcze uczą ogarniać swoje emocje więc każdemu mogło się zdarzyć coś skrajnego jak uderzenie kogoś czy płacz publiczny. Pytanie dlaczego się poddajesz przemocy psychicznej którą są te wiązanki. To nie jest tak że każdy ma granicę do przejścia w p-----c tylko jak poddajesz się dobrowolnie przemocy to po jakimś czasie sam nasiąkasz tą przemocą. Czym innym jest zagrożenie życia i wtedy reagujesz przemocą w akcie
  • Odpowiedz
Pytanie dlaczego się poddajesz przemocy psychicznej którą są te wiązanki. To nie jest tak że każdy ma granicę do przejścia w p-----c tylko jak poddajesz się dobrowolnie przemocy to po jakimś czasie sam nasiąkasz tą przemocą.

@Kitku_Karola: Hmm, ciekawa perspektywa.
Nadal bardziej przekonuje mnie moja - niesięganie po p-----c fizyczną jest jak atakowanie zamku, skakanie w windzie, bujanie się na gałęzi. W końcu coś puści, w końcu pęknie.

Jasne - są
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Amator...
Babie trzeba odwinąć z łokcia w łeb tak żeby to wyglądało na przypadek,
Wtedy emocje są podwójne i baba na dłużej to zapamięta, i będzie rozmyślać czy specjalnie czy przypadkiem.
A dla chłopa efekt ten sam, ustawienia fabryczne przywrócono, wątroba nie gnije.
  • Odpowiedz
Kusi mnie, żeby skontaktować się z jego byłą i zapytać jak było, ale nie zrobię tego bo czuje, że to nie jest dobry krok. Jakbym się dowiedziała, że faktycznie tylko mnie tak traktował, byłoby mi jeszcze gorzej i odczuwałabym jeszcze większą winę…

@mirko_anonim: zatem polecam psychiatre
  • Odpowiedz