Wpis z mikrobloga

@kubanfs: o kurde. Czy ja dobrze widzę że na trzeciej pozycji jest Wojciech Kałuża który za trzy dni (w tym Nowy Rok xD) dostał 330 tysięcy? xD

Czy to jest ten sam Kałuża co swego czasu wchodząc z list KO przeszedł do PiSu pozwalając tej partii zdobyć śląski sejmik?
  • Odpowiedz
@loginnawykoppl: Na 99% wlciza się w to odprawa, dlatrgo wyszło tak dużo. Wiadomo że kwoty szokują ale to jednak zarząd dużej spółki giełdowej i to nie odstaje jakoś mocno od średniej rynkowej. Niemniej można się oburzać właśnie karuzelą kadrową i braniem odpraw. Nie zmienia to faktu że imo w tym kontekście to odwracanie uwagi od prawdziwych problemów jsw
  • Odpowiedz
  • 31
@kubanfs Kopalnia wyciągania pieniędzy od podatników. Tam wsadza się zaufanych słupów i dzieli kasą dla partii. Zepsucie idzie od góry.
  • Odpowiedz
@kubanfs: gdzie prawidła zarządzania mówią, że średni czas wdrożenia się do firmy określa się na około pół - żeby się zorientować kto jest kto i z kim załatwia się co, procesy, upoważnienia itd

A tu gość kasuje pół bańki w 2 miesiące xD chyba zacznę startować dla beki w tych konkursach, a nuż zbieżność nazwisk wystarczy. Nim się jorgną to akurat hipotekę spłacę w pół roku.

• Odpowiedz
@basketm: jakbyśmy mieli normalne państwo to by to było ścigane. Zaraz będzie upadłość i się okaże że JSW nierentowna ale już Falke Kohle Werke GmBH to będzie potentat węgla koksowego na całym świecie.
Przecież to nie jest tak że polaczek gorzej macha kilofem niźli szwab
  • Odpowiedz
@typowy_lobuz najlepiej aby sprywatyzować te kopalnię w polskie ręce, ale jeśli się nie da to wolę żeby Niemiec zarobił, niż żebyśmy dosypywali tym rylcom po kilka mld rocznie. A później jeszcze im wypłacali „wypracowane” emerytury( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@basketm: nie ludzie tylko inne ryle. Sam jestem ze śląska i nie mogę się doczekać aż to wszystko pozamakają w p---u
@typowy_lobuz: bo jak przyjdzie niemiec to się kończy odbijanie karty na dole przez każdego pracownika biurowego, z prezesem na czele. Już nie mówiąc o odbijaniu karty przez kolegów podczas nieobecności. Górnictwo to ostatnia ostoja prlowskiego złodziejstwa, kombinatorstwa i dojenia bo państwowe. Różnica jest tylko taka, że teraz
  • Odpowiedz
@varchar12: Bardziej Artura, bo zarabia jak jakiś tfu etatowiec (cztero/pięciocyfrowe kwoty), 66k miesięcznie wychodzi, to nawet nie jest bańka rocznie, a prezes zaczyna się od 100k/mth
  • Odpowiedz
Czy ja dobrze widzę że na trzeciej pozycji jest Wojciech Kałuża który za trzy dni (w tym Nowy Rok xD) dostał 330 tysięcy? xD

@loginnawykoppl: a to nie tak, że typa po prostu zwolnili po dłuższym okresie pracy, a kwota wysoka, bo odprawa? Tu są zarobki tylko w 2024. Pewnie pracował tam też w 2023. Nie bronię patologicznych zarobków, ale w tym przypadku pewnie z tego to wynika
  • Odpowiedz
@kubanfs:
W 2024 koszty pracownicze JSW to 7,4 mld zł. Zatrudnionych było tam około 32 tys. ludzi. Daje nam to trochę ponad 19 tys. złotych brutto brutto czyli około 16,5 tys. brutto, czyli 1150 zł co miesiąc. Nie są to małe pieniądze!
  • Odpowiedz