Aktywne Wpisy
lenovo99 +6
Jaka gra na początek przygody z planszówkami? Coś do 100 zł żeby było od 2 do 4 osób.
#grybezpradu #gryplanszowe
#grybezpradu #gryplanszowe

akNe +165
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

źródło: temp_file2799085039545908027
PobierzJak byłem mały, miałem około 8-9 lat to sąsiad się powiesił w piwnicy na rurach, ktore szły przy sklepieniu piwnicy
Zanim nas przegonili, to widziałem jak go dwóch innych sasiadów odcina od sznura i widziałem jego fioletową twarz
Przez kolejne 12 lat musialem tam schodzić.
A było i tak że żarówki kradli
Dopiero później zmieniono na klosz z kratką zabezpieczającą
@GoddamnElectric:
Przecież w Polsce, szczególnie te kilkanaście-kilkadziesiąt lat temu kradli wszystko, co nie jest na stałe związane z podłożem. Taka spuścizna po komunie, że jak coś jest wspólne to jest niczyje i można "sprywatyzować" a nawet 2 zł piechotą nie chodzi.
@DobrzeNaoliwioneLozysko: Nie tak dawno bo jeszcze w 2022 w jakimś urzędzie poszedłem za potrzebą. Stoję przy pisuarze, wchodzi facet z futerałem od gitary. Wchodzi do kabiny odkręca deskę z kibla i wkłada do pustego futerału. I tak w każdej z 4 kabin po czym wychodzi.
Są tacy co kradną w barach ketchup, musztardę jednorazową w torebeczkach
Co do żarówek to w obecnych czasach chyba w klatkach schodowych i piwnicach jest inne napięcie i taka żarówka jest nieprzydatną w normalnych domach, ale pewności nie mam.