Wpis z mikrobloga

Kometarz pod artykułem o tym jak to Rosomak jest świetnym wozem. Fiński Rosomak.
Jako polski inżynier po polskiej uczelni mam ubaw po pachy z ludzi co to pieprzą o tym jacy polscy inżynierowie są świetni. Przypomina mi to rozmowę dwóch młodych konstruktorów którzy mieli problem rozkminić co się stanie z dwoma tłokami ustawionym na przeciwko siebie o różnych średnica, podłączonych do tego samego źródła ciśnienia.
Tumoki. Mnie tego w średniej nauczyli, a oni po studiach mieli z tym problem.
#wojsko #wojskopolskie #nauka #przemysl #gospodarka
volodia - Kometarz pod artykułem o tym jak to Rosomak jest świetnym wozem. Fiński Ros...

źródło: temp_file7784459662837484700

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@volodia: do ppo nie ida osoby pierwszej jakosci. do tego dochodzi problem z tym ze sie nie zamawia lokalnej produkcji wiec sprowadza sie to do j-----a projektow do szuflady - nie rozni sie to niczym od hobbystycznej zabawy w pokoju.

A o dziwo to polska jest bardzo malym krajem wiec mozna sie nasluchac o patoli
  • Odpowiedz
@volodia: Borsuk jest stuprocentowym polskim produktem, wyłączając powerpacka, więc nie przesadzaj w drugą stronę. Rak również nie ma odpowiedników, bo na pewno są nimi znacznie prostsze Nemo czy Amos.
  • Odpowiedz
@volodia: No wiadomo, przecież zaprojektowanie pływającego bwp o takim poziomie ochrony balistycznej i przeciwminowej to zadanie dla studenta. Zawieszenie hydropneumatyczne Ponaru to też coś, co można zamówić z Temu. Albo BMS na poziomie Topaza.

Jakoś nie masz problemu z nazywaniem Rosomaka/AMV fińskim transporterem, mimo, że ma szwedzki silnik.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@wjtk123 więc nazwijmy go niepolskim generalnie.
I odwracasz kota ogonem. To ty próbujesz robić z borsuka 100% polski produkt. No nie.
Ochrona przeciwminowa jest na medal. Ale balistyka? No kupili dobre płyty na rynku. Gdzie tu zasługa? Albo włożyli ceramikę z przodu. Byle idiota to potrafi.
  • Odpowiedz