Wpis z mikrobloga

✨️ Jak radzić sobie z uzależnieniem i problemami w związku?
Jestem w związku ze swoją żoną prawie 20 lat. Od samego początku jak byliśmy razem to mocno ją wkręciłem w świat imprez i alkoholu. Oczywiście nie były to ciągi, a bardziej co weekendowe imprezowanie. Oczywiście ona leciała nie tak mocno jak ja, bo u mnie w pewnym momencie każdy weekend kończył się zerwanym filmem i to on mnie ogarniała. I ona i ja to zwykłe biedaki, bez ambicji i chęci na nic, tylko imprezy. Po wielu latach takiego życia zachorowałem, nowotwór, potem drugi, przy wszystkich badaniach powychodziło dużo tego, kilka operacji ale żyje i już jest na prostej. Ale było powiedziane - albo a-----l albo śmierć. No i wyszedłem z tego, nie piję parę lat, zdrowie jako tako, stabilnie. Ale mam problem natury psychicznej. Bo moja żona nie zmieniła się za bardzo. No pije dużo mniej niż kiedyś, powiedzmy raz w miesiącu. I w takiej ilości, że nie muszę jej zbierać. Ale mi z każdym miesiącem coraz bardziej przeszkadza picie, przeszkadzają mi znajomi, osoby w którymi spędziłem czasem każdy weekend przez kilka lat. Zaczynam też zauważać, że zmarnowałem swoje życie, mam prawie 40 lat na karku i nie osiągnąłem nic, podobnie jak żona. I nie wiem co dalej robić, bo nie podoba mi się ten związek, całe to towarzystwo. Ale sam już nic nie robię aby to naprawić bo nie mam ani siły ani chęci.
Rozmowy nic nie dają, ona ograniczyła, jest zdrowa, rzuciła faje więc od czasu do czasu może wypić...
#alkoholizm #zwiazki #zalesie

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Kitku_Karola: Ona o żadnej terapii słyszeć nie chce. Obiecała niby poprawę, pewnie coś tam sobie odpuści ale jak będzie okazja to poleci dalej. Oczywiście naprzepraszała się mnie, ogarnęła mieszkanie. Ale wiem, że i tak to nic nie da. Chwilowe to

@heniek_8: Nie musze sprzątać. Jak wstanie to sama to zrobi. Zawsze robi. Jak jest spoko to od razu, jak kac to np. na następny
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Chłopie szukasz porady i wparcia u wykpków? W polemikę z nimi wchodzisz? To jest tak jakbyś miał brudne ręce i stwierdził, że je umyjesz w szambie. Jeśli naprawdę chcesz coś zmienić, polecam szukać porady u ludzi na poziomie, fachowców a nie przepychać się z niepijącymi alkoholikami z wyżartymi mózgami. Mam nadzieję, że to bait, bo sam często trolluje tych przychlastów z anonima :)
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @RaciczkaEntertainment: No co tu może być baitem. Nie ma nic kontrowersyjnego. Problemy w związku i tyle. Kogo mam się poradzić? Żona o żadnej terapii słyszeć nie chce. Nie będzie teraz piła parę tygodni, powie, że żadnego uzależnienie nie ma, a potem będzie powtórka bo ktoś do niej napisze.
A ze znajomymi nie pogadam o tym, bo oni przychodzą do nas pić i to ja robię
  • Odpowiedz