@Janusz_herbu_sKoryBut_Wisnioweczka: może zarzutka ale za biura co ściągają te kolorowe towarzystwa do kraju powinni się wsiąść i niech oni ponoszą koszty wywiezienia ich z kraju
@Bialek_napraw_tagi: to ty chyba w transporcie nie robiłeś, że myślisz że to są zarzutki xD
To jest problem Januszy - najśmieszniejsze, że znaczna ich część to pisowcy, konfederaci, którzy krzyczą STOP IMIGRACJI, ale to oni pierwsi zatrudniają takim, bo taniej xD
@Janusz_herbu_sKoryBut_Wisnioweczka: lojalka na parę lat ze stałą stawką xD Lojalka za co? Za możliwość pracy w Polsce? Tym Januszom to serio się marzy zostać jakimiś właścicielami niewolników.
@Janusz_herbu_sKoryBut_Wisnioweczka byłem kiedyś w urzędzie to jakiś gość w okularach tłumaczył całej grupce 9 osobowej hindusów gdzie mają się podpisać, oczywiście łamanym angielskim, a oni tak łamanie to rozumieli. Śmieszne że miasteczkiem wieczorami chodzą w 3-4 osobowych grupach, jakby się bali czegoś. Jednak ich rotmistrz wozi się M8 competition, więc z czegoś trzeba odłożyć ʕ•ᴥ•ʔ
@Janusz_herbu_sKoryBut_Wisnioweczka: siema pozyskuje ich z Filipin, albo centralnej Afryki typu Kongo. Daje 200 dniówki i właśnie możliwość spania w ciężarówce, sranie i sikanie kierowcy muszą ogarnąć sobie sami, ale to nie problem, bo sikają do butelek (zatrudniam tylko mężczyzn z tego powodu), a srajom na zewnątrz np. w lesie - co nie jest dla moich Kongijczyków problemem, bo u siebie i tak srają na pustyni, więc nasz Polski las jest
@ArnoldZboczek kolega może wtedy darmowe nadgodziny z nudów brać ( ͡º͜ʖ͡º) w swojej szczodrości Janusz by im jeszcze kupił butelkę mydła dodatkowo( ͡º͜ʖ͡º)
@11mac11: Bo nikt ci już nie pójdzie jeździć w rotację za taką kasę. 350 to ja dniówki w Gdańsku miałem za 9h pracy (robiłem 9/10 bo jak robiłem 8 to stałem 1,5h w korku, a po tych dwóch godzinach dojeżdżałem w 30 minut max) w 2024, codziennie wracając do swojego mieszkania, codziennie klepiąc babe po dupie i mając czas na swoje zajęcia. W 2025 nie jest to żaden problem. Mało
Tym Januszom to serio się marzy zostać jakimiś właścicielami niewolników.
@gokotgo: w wielu branżach już denfacto są. Potem przyjeżdżają telewizje z innych krajów i kręcą reportaże że Polacy organizują obozy pracy niewolniczej np dla ludzi z Korei północnej. I co? I mają rację bo tak jest. Wystarczy garstka Januszy którzy w ten sposób działają żeby zepsuć dana branże, inne firmy padają a zostają tylko te z niewolnikami XXI wieku. A
@Janusz_herbu_sKoryBut_Wisnioweczka: Ostatnia dekada takich zmartwień. Za 10 lat szanse że nie będzie autonomicznych pojazdów do transportu jest bliska zeru.
Wiecie za co lubię #ppk? Za to, że jak z kimś poruszam temat finansów, oszczędzania i ten ktoś krytykuje np. #ppk #ikze to od razu wiem że mam do czynienia z troglodytą.
źródło: temp_file262185106694699351
PobierzTo jest problem Januszy - najśmieszniejsze, że znaczna ich część to pisowcy, konfederaci, którzy krzyczą STOP IMIGRACJI, ale to oni pierwsi zatrudniają takim, bo taniej xD
@Arean9: i to razem z kolegą, który akurat ma tydzień przerwy w jeździe, więc można dzielić koszty wyżywienia, itd. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@gokotgo: w wielu branżach już denfacto są. Potem przyjeżdżają telewizje z innych krajów i kręcą reportaże że Polacy organizują obozy pracy niewolniczej np dla ludzi z Korei północnej. I co? I mają rację bo tak jest.
Wystarczy garstka Januszy którzy w ten sposób działają żeby zepsuć dana branże, inne firmy padają a zostają tylko te z niewolnikami XXI wieku. A