Aktywne Wpisy

MondryKrul +114
Trao +92
juz wiem kto dostanie order cwela roku xD
#pracbaza #januszex #praca #patologiazewsi #patologiazmiasta #kolchoz
#pracbaza #januszex #praca #patologiazewsi #patologiazmiasta #kolchoz
źródło: 3518
Pobierz![Keyboard, który zrewolucjonizował muzykę Trance [ENG]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/846f149c580347147936416c94fea889c48cc958f1bfac2c2ad94c6629c63897,q80.jpg)

W ciągu ostatniej doby miały miejsce 3 wypadki śmiertelne w których zginęły 3 osoby.
27 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
27 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
1 osoba zmarła w ciągu 30 dni od zdarzenia drogowego w którym uczestniczyła.
Czyli w trakcie wakacji w 28 wypadkach zginęło w sumie 28 osób.
W poprzednich latach statystyki po 6. dniu wakacji wyglądały następująco:
Rok temu (wakacje 2025):
8 wypadków / 8 ofiar śmiertelnych w ciągu ostatniej doby - Link do wpisu.
30 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji
30 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji
2 lata temu (wakacje 2024):
10 wypadków / 10 ofiar śmiertelnych w ciągu ostatniej doby - Link do wpisu.
31 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji
32 ofiary śmiertelne w wypadkach drogowych od początku wakacji
Ponadto z wczoraj:
239 zatrzymanych nietrzeźwych kierujących w ciągu ostatniej doby co daje
1.681 zatrzymanych nietrzeźwych kierujących od początku wakacji
65 wypadków drogowych w ciągu ostatniej doby co daje
442 wypadki drogowe od początku wakacji
71 rannych w wypadkach w ciągu ostatniej doby co daje
523 rannych w wypadkach od początku wakacji
Utonięcia:
2 utonięcia w ciągu ostatniej doby
32 utonięcia od początku wakacji
UWAŻAJCIE NA SIEBIE!
i na debili na drodze
źródło mapy
interaktywna mapa
DLACZEGO MAPA PODZIELONA JEST W TEN SPOSÓB
źródło dodatkowych statystyk
źródło statystyk o utonięciach
-------
Jeżeli podoba Ci się to co robię, to możesz postawić mi wirtualną kawę.
buycoffee.to/salido Dziękuję!
#smiertelnewypadki
źródło: 1-453841-58
Pobierz1. Wielkopolskie. Wypadek Drodze Dębińskiej w Poznaniu. Tutaj link. Około 7:30 policjanci zostali powiadomieni o zdarzeniu drogowym, do którego doszło na ul. Droga Dębińska pod wiaduktem (ul. Hetmańska) w Poznaniu. Tam, jak wstępnie ustalili policjanci, kierujący rowerem, 42-letni mężczyzna, jadąc drogą rowerową, wjechał na przejazd dla rowerów z lewej strony i uderzył w bok przejeżdżającego przez pasy pojazdu ciężarowego. Pomimo udzielonej natychmiast pomocy, niestety życia rowerzysty
źródło: wypadek-2
PobierzWypadki - łącznie 27 po 6. dniu wakacji
• W. mazowieckie 8
• W. wielkopolskie 4
39-letni mężczyzna utonął w Wiśle w Warszawie, w rejonie Mostu Południowego (woj. mazowieckie). Mężczyzna zniknął pod powierzchnią wody dzień wcześniej w miejscu oznaczonym jako czarny punkt wodny. Jego ciało zostało zauważone przez plażowicza dryfujące w rzece i wydobyte przez służby.
91-letnia kobieta została znaleziona martwa w Zalewie Nowohuckim w Krakowie (woj. małopolskie). Ciało seniorki zauważyli spacerowicze. Policja wstępnie wykluczyła udział osób trzecich i przypuszcza, że kobieta mogła zasłabnąć lub potknąć się
źródło: image
PobierzRowerzysta zapewne myślał, że ciężarówka się nagle zdematerializuje i sobie przejedzie.
@wscieklykabanos: To w takim razie co to jest? Wypadek na placu zabaw? Zdaje się, że ona stała na jezdni a dziarski dziadzia próbował przejść sobie tuż przed maską.
Zajebista "jednia", piotruś:
źródło: image
PobierzBardziej zastanawiające jest to, że jak dziadek chciał ominąć tą śmieciarkę, że władował się ale to niech wyjaśni policja i prokuratura ¯\(ツ)/¯
Dobra wiadomość jest taka, że po kilku pierwszych dniach, gdy szliśmy na rekord, wreszcie jakby trochę się uspokoiło.
Odbiegając od Waszej dyskusji, czy to chodnik, czy nie chodnik, to dlaczego potrącenie na chodniku miałoby nie być klasyfikowane jako wypadek drogowy? Przypominam, że chodnik to jest część drogi i obowiązują na nim przepisy o ruchu drogowym. Wg statystyk policji 3-4% wszystkich wypadków drogowych odbywa się na chodniku.
", z nieznanych na razie przyczyn zjechał z drogi na pobocze, a potem uderzył w przydrożne drzewo"
Ja wiem co to są za przyczyny gdyż sam mało nie zjechałem na pobocze.
P--------e ciężarówki jadą przy środku jezdni i człowiek się boi że uderzy, zjeżdża bardziej w prawo, złapie pobocze i ściąga na drzewo. J----i "kierowcy zawodowi" tak jeżdżą, najgorzej na łuku drogi zjeżdżają. Widziałem to wielokrotnie. Pewnie na niejednej
@Salido: Przecież gdyby kontrola drogowa zdarzała się częściej niż raz na kilka lat to do tego wyniku trzeba by dopisać ze dwa zera. Masakra ilu pijaków porusza się po naszych drogach ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Uważajcie na drogach bo nieuwaga przez parę sekund może skończyć się tragicznie.
@dafto: Nie zrozumiałeś co napisałem. Gdyby kontrole były częste to codziennie pijanych kierowców łapali by kilka tysięcy.