Wpis z mikrobloga

@denazyfikacja to jest rzecz której najbardziej nie lubię w Polsce. 9 miesięcy jest taka pogoda że żyć się odechciewa. Z tego też powodu nigdy nie przeprowadzę się do Skandynawii
  • Odpowiedz
@ForestDruid anomalia temperatury jako dowod na idealne lato jakie powinno byc? Tak jest jak sie nie rozumie i nie potrafi zinterpretowac tego co sie czyta. Moze i anomalia sredniej temperatury dla lipca wynosila 0, ale to dlatego ze mielismy wysoka amplitude ze wzgledu na gorace i zimne dni a nie stala temperature ktora utrzymywala sie przez caly miesiac.
  • Odpowiedz
zimy w Polsce to nie było już od ponad kilku lat.

@adam-mleczny: Zależy gdzie mieszkasz. U mnie pod górami napier..ala, że nieraz muszę się odkopywać żeby wyjechać z garażu.
  • Odpowiedz
lata może w tym roku było z 5 dni sumarycznie, do d--y z czymś takim.

@G06DbT: jak tak na to patrzeć to zimy też nie było jakoś dużo. Poza tym dla mnie ok, było ciepło bo całe lato w krótkim rękawku, ale mało było dni gdzie grzało słońce jak p------e.
  • Odpowiedz
a gdy tylko wejdziemy w strefe zieloną od razu na wykopie będą posty grubasów którym jest za gorąco bo jest 25 stopni

@assninja: gdy wejdziemy w strefe zielona to zaczna sie posty ludzi myslacych, ze tylko grubasy się pocą xD
  • Odpowiedz
@denazyfikacja p--------e. wczoraj wyszelem z domu, świeciło słonko i ćwierkały ptaszki, przez chwilę postanowiłem sobie wyobrazić, że właśnie zaczyna się wiosna, przed nami całe lato. poczułem błogość. no ale nie dam rady utrzymywać się w takim kłamstwie dłużej niż kilka sekund. muszę polubić tę k---ę zimę, bo szkoda życia na czekanie na lato.
  • Odpowiedz
To było normalne lato dla naszego regionu

@To_ja_moze_pozamiatam: A wiesz, że na pogodę składa się nie tylko temperatura, ale także opady, ilość godzin słonecznych, wiatry itp.? Może i lato było w normie temperaturowej, ale za to statystycznie najcieplejszy miesiąc - lipiec był ekstremalnie pochmurny i wilgotny, a w sierpniu było wiele dni z temp. 5 - 8 stopni i to nieraz jeszcze przed północą. Zdarzyły się też lokalne przymrozki przygruntowe.
  • Odpowiedz
@WolnyBLN nieironicznie lepiej żeby przez miesiąc było - 10 minimum. Przynajmniej wiadomo co robić i jak się zachować. A te ciągle, przeciągające się osxylacje - 5/ +7 dzień po dniu to dramat organizacyjny.
W sumie ile rok temu było dni kiedy ciurkiem leżała warstwa śniegu? 5-10? Bardzo mało
  • Odpowiedz