Mireczki, jakich pojemników używacie do meal prepa? Np. do zrobienia posiłków na 5-7 dni, na 3 dni dałbym do lodówki, reszta potencjalnie do zamrażarki.
Zastanawiam się nad robieniem żarełka na tydzien, chyba najlepiej byłoby w szklanych pojemnikach ale mało to praktyczne mi się wydaje.
@Harzu: ja używam głównie szklanych z Ikei, bo mają szczelne zamknięcie, więc na plus przy transporcie i przy utrzymaniu świeżości. Czasem na jakieś pierdoły typu pomidorki albo ogórki, używam zwykłych plastikowych. No i jak mrozić, to też raczej szkło, bo później lepkiej przy odgrzewaniu
@Harzu: Ja używam tych zwykłych pojemników plastikowych. Z plusów to są bardzo tanie, lekkie, nie zajmują dużo miejsca. Z reguły używam ich do przechowywania resztek jedzenia w lodówce, czasem zdarza się, że mrożę w nich jedzenie. Jak dla mnie sprawdzają się całkiem dobrze, ale jedynie w użytkowaniu domowym. Na wynos do pracy używam tylko szklanych z ikei. Z minusów tych plastikowych to właśnie wątpliwa szczelność i odbarwianie od niektórych potraw.
Zastanawiam się nad robieniem żarełka na tydzien, chyba najlepiej byłoby w szklanych pojemnikach ale mało to praktyczne mi się wydaje.
#mikrokoksy #silownia #dieta #jedzzwykopem
Z minusów tych plastikowych to właśnie wątpliwa szczelność i odbarwianie od niektórych potraw.
źródło: pojemnik-guillin-500-ml-zdjecie-aranzacyjne
Pobierz