Aktywne Wpisy

noipmezc +10
wpisujcie wasze ulubione POLSKIE filmy lub seriale
źródło: 888297_1.7
Pobierz
Jak jeszcze będą jakieś następne pokolenia i dowiedzą się co się o----------o podczas he he Dawida 19 to stwierdzą że byliśmy na poziomie ameby.
Nie zapraszam do dyskusji
Nie zapraszam do dyskusji
źródło: temp_file1447562614454469840
Pobierz

Nagle, na skrzyżowaniu, kierowca zahamował, bo miał pomarańczowe światło , ale że było mokro, to odpuścił i przejechał na czerwonym. Totalnie to rozumiem, sam bym nie ryzykował poślizgu.
Chwilę później - niebieskie koguty. Zadowolony Bagieta podchodzi i mówi, że z 15 punktów i koniec prawa jazdy będzie. Ukrainiec bidny tłumaczy, że nie chciał ryzykować, bo ślisko. Policjant kazał mu wysiąść, otworzyć bagażnik i pokazać gaśnicę… ale tak naprawdę wziął wtedy łapówkę. Widziałem to na własne oczy jak bierze kilka stów i nas puścił.
Kurde szkoda mi tego Ukraińca było bo spoko się wydawał. Z drugiej strony wstyd mi, że jednak wciąż u nas policjanci biorą w łapę. Ponoć od Ukraińców notorycznie! Do tego ta bezradność, bo jestem uczciwy i nie wiem, czy to zgłaszać, czy po prostu odpuścić i nie robić problemów ukraincowi - takie już chyba jest życie...
#korupcja #uber #ukraina #policja #prawo #warszawa
@wykraczajacypozapole: czyli niedostosowanie prędkości do warunków jazdy. A gdybyś Ty tam przez jezdnię przechodził? I nie mów, że siedziałeś z tyłu, bo tam nie było żadnego przedszkola.
Tak by chciał policjant sobie cwaniakować w dzisiejszych czasach i to z uberowcem pewnie z kamerami i to może nawet przód/tył?
@fantazm: Dziś w PL korupcja praktycznie nie istnieje. Mam porównanie
źródło: Screenshot 2025-10-05 at 12.31.02
PobierzNie jesteś chyba kierowcą, nie miałeś kontaktu dotąd z policją?
Postęp jaki się wykonał w tej kwestii w ostatnich dekadach to skok cywilizacyjny.
Ty nie masz liczb na poparcie swoich bzdur, a @wykraczajacypozapole nie potrafił ani zareagować ani teraz nie potrafi zgłosić że coś takiego się
@wykraczajacypozapole: Tak, tak - wiadomo mordo.
A co do Ukraińca to niestety widać że i on przywiózł ze sobą niezbyt dobrą kulturę wręczania. Także ukarań należało by i jednego i drugiego.
Ale to oczywiście pasta więc nie ma coś się przemęczać pisząc komentarz...